Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Stort intresse för SmartVärme-app

Stort intresse för SmartVärme-app

Under vintern 2016/2017 planerar Luleå Energi att lansera den nya appen SmartVärme från Ngnenic. Appen ska underlätta så att man själv kan styra, planera och övervaka uppvärmningen av sitt hus.

Under våren 2016 sökte Luleå Energi testpiloter till appen och intresset var stort. Michael Karlsson är en av de 24 testpiloterna.

– Jag tycker att det är en otroligt smidig app där man kan ställa in och planera värmen i sitt hus när man är hemma eller ska resa bort. Till exempel kan man via appen kalibrera och finjustera värmen baserat på temperaturen utomhus. Det tycker jag är väldigt bra, säger han.

Vad är det bästa med appen?

– Historiken är det absolut bästa. Via historiken kan man se hur utomhustemperaturen sett ut vid olika datum och hur appen själv kalibrerat värmen i huset utifrån det. Man kan då också se vilka besparingar som gjorts tack vare att den kalibrerat sig själv, otroligt smidigt att den fixar det själv, säger Michael Karlsson.

Luleå Energis affärsområde Tjänster jobbar ständigt med nya smarta lösningar.

– Tekniken går framåt och det är positivt att även fjärrvärmecentralen i en villa nu kan styras på smarta sätt. Vi är jätteglada över att intresset är så stort redan nu, säger Pirjo Estola, Tjänster.