Elanslutning

Nyanslutning

En nyanslutning till elnätet kan bli aktuell om du bygger nytt hus eller vill ha el till sommarstugan.

Vill du göra en nyanslutning är det viktigt att vara ute i god tid, eftersom grävsäsongen uppe i norr är begränsad. Vi vill ha föranmälan minst fyra veckor innan du vill att anläggningen ska kopplas in. Färdiganmälan för anläggningen måste komma in minst två veckor före tillkopplingsdatum. Vid större arbeten ökar tiderna för handläggning och utförande.

När du vill beställa en nyanslutning till elnätet behöver du anlita en behörig elinstallatör för att utföra elinstallationen som skickar in föranmälan till oss varpå du får ett pris (en offert) av oss. Se våra anslutningsavgifter.

Vill du veta mer om hur det går till vid nyanslutning? Läs gärna vår informationsbroschyr där vi samlat det viktigaste att hålla koll på.

Du är alltid välkommen att höra av dig till Elnäts projektgrupp så hjälper vi dig, telefon 0920-26 44 00.

Tillfällig anslutning (byggkraft)

Behöver du el för att kunna bygga ditt hus? Här kan du läsa mer om hur du går tillväga för att anmäla tillfällig anslutning. Priset kan variera beroende på var anslutningen önskas. Se våra avgifter för tillfällig anslutning här.

Ändra anslutning

Har du tankar på att flytta anslutningen på grund av ombyggnad eller koppla på ström till ett hus eller sommarstuga som tidigare varit ansluten? Kontakta Elnäts Planeringsgrupp för villkor och prisuppgifter.

Ändring av mätarsäkringens storlek ska utföras av behörig elinstallatör, som ska göra en färdiganmälan till oss. I denna anges datum, nuvarande säkring, aktuell mätarställning och ny säkring.