Energideklaration

En graf uppritad på ett papper.

Nu när du ska sälja ditt hus är det mycket att tänka på och då är det lätt att glömma att lagen kräver en energideklaration för ditt hus. Vi på Luleå Energi vill därför göra det så enkelt som möjligt för dig att energideklarera. Hör av dig till oss, så sköter vi resten.

Vi besöker dig i ditt hus och gör en noggrann genomgång för att hjälpa dig med förslag på åtgärder som minskar energianvändningen, ett värdefullt material att lämna över till din köpare. En kvalitetsmässigt gjort energideklaration är en möjlighet till lägre boendekostnader än de som är redovisade för ditt hus, pengar som kan komma köparen till godo.

Vi kompletterar även energideklarationen med en energianalys för just din fastighet, där vår certifierade energiexpert ger sina personliga kommentarer. Kom ihåg att i en energideklaration med Luleå Energi ingår alltid besiktning på plats för att du ska få förslag som är anpassade till just ditt hus.

I samband med energideklarationen kan vi även utföra en termografering av ditt hus, som görs vintertid. Med värmekameran ser man tydligt brister på isolering/tätning i ditt hus. Pris för termografering 1 595 kr (ordinarie pris 2 995 kr).

Vi tar hand om allt

Du behöver inte lägga din tid på annat än ditt nya hem. Både energideklaration och energianalys ingår i vårt förmånliga pris på 3 875 kr*.

Ändrade bestämmelser i lagen om energideklarationer

Från den 1 juli 2012 räcker det inte med att ha energideklarationen klar vid försäljningen. Du behöver också kunna visa upp den för de som vill titta på ditt hus.

*Priset gäller för 2018 inom Luleå. Övriga orter enligt offert. Milkostnad på 55 kr/mil tillkommer.

Välj tjänst

Kontaktuppgifter

Något gick fel var vänlig kontrollera formuläret och försök igen.

Tack, din beställning är nu skickad.