Ladda din elbil hemma

Vi hjälper dig med din laddbox, installerat och klart så att du kan ladda snabbt, säkert och enkelt. I vårt paketerbjudande ingår laddboxen och standardinstallation. Laddboxen kan installeras både inne i garage och utomhus.

Vad innehåller boxen?

  • Laddning för 3-fas.
  • Jordfelsbrytare B alt DC.
  • Justerbar effekt från 3,7-22kW.
  • Innehåller Typ 2 uttag.
  • Energimätning.

I paketet ingår även installation av laddboxen med behörig elektriker (3 tim), samt material (5 m kabel). Kostnader för installationsmaterial som överskrider standardinstallationen, debiteras enl. gällande prislista.

Varför ska jag ladda med ladddbox och inte vanligt uttag?

När man laddar ett laddbart fordon krävs det hög strömstyrka under lång tid vilket belastar elinstallationen i ditt hem. Laddboxen är speciellt utformad för laddning av laddbara fordon och möjliggör därför laddning med en högre strömstyrka än ett vanligt eluttag. Laddningen går på så sätt fortare med laddbox och är också ett säkert alternativ då den kommunicerar med fordonet och automatiskt stänger av elen om något fel skulle uppstå.

Vad kostar det?

Hos oss kan du välja mellan två olika typer av laddboxar: 

Garo

Charge/AMP

Riktpris: 16 950 kr Riktpris: 15 500 kr

Riktpriserna gäller för Luleå tätort. Övrigt enligt offert. 

Kan jag få bidrag?

Från och med den 1 februari 2018 kan du som privatperson söka bidrag för laddbox. Bidraget täcker material och installationskostnader upp till 50 % (max 10 000 kr). Du kan läsa mer om bidraget och hur detta är utformat på Naturvårdsverkets egen hemsida.

Vill du köpa laddbox?

Är du intresserad av att köpa laddbox från Luleå Energi eller vill ha mer information om elbilsladdning, är du välkommen att kontakta oss via e-post: energitjanster@luleaenergi.se eller telefon: 0920 - 26 44 44.