Nyheter

Arbetsmiljöingenjör

Luleå Energi söker Arbetsmiljöingenjör

Tillgången av energi är avgörande för framtiden och energibranschen står inför spännande möjligheter och utmaningar. Luleå Energi är en av de viktigaste lokala infrastrukturbyggarna med stora möjligheter att göra skillnad. Vill du vara med på vår resa?

Vår arbetsmiljöingenjör går vidare till nya utmaningar inom koncernen och vi söker nu en efterträdare!

Vi söker dig som vill ha det övergripande ansvaret och tillsammans med verksamheterna leder arbetsmiljön framåt, samordnar och visar vägen mot en sund, säker och hållbar arbetsplats.

I denna roll ska du leda och samordna förbättringsarbetet inom den fysiska, organisatoriska och sociala arbetsmiljön, bland annat genom att förbättra och utveckla rutiner, följa upp, kvalitetssäkra, rapportera, dokumentera samt utbilda den egna organisationen i rutiner och säkerhetskrav samt omvandla det till praktisk verksamhet inom anläggningarna.

Du stödjer linjeverksamheten i arbetet med arbetsmiljöplaner, riskbedömningar och företagsinterna instruktioner samt i utredningar av olyckor, tillbud och riskobservationer. Du ansvarar för att bevaka och informera om nyheter och förändringar i lag, samt tolkar lagar och föreskrifter inom området. Du deltar i koncernens skyddskommitté och stöttar skyddsombud och verksamheternas arbetsmiljöforum.

Du kommer att arbeta över ett brett område och fungera som koncernens expert inom arbetsmiljöområdet. Rollen är dynamisk och du växlar mellan strategiska och operativa uppgifter. Du agerar katalysator och utvecklar vårt arbetsmiljöarbete till nästa nivå. Kontaktytorna är många och du blir företagets representant mot berörda myndigheter.

Vi söker dig som är högskoleutbildad med inriktning mot arbetsmiljö eller annan utbildning som vi finner likvärdig. Du har flera års dokumenterad yrkeserfarenhet av att arbeta med arbetsmiljöfrågor i ett brett perspektiv, gärna inom processindustrin. Meriterande är om du har kompletterande arbetsmiljöutbildning och kännedom om ESA, OSA samt BAS P/U och IA -system.

För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen tar du ditt arbete och din prestation på allvar, sätter prioritet på att uppnå mål och få arbetet utfört på ett strukturerat sätt. Du utvecklar effektiva och genomförbara lösningar på frågeställningar och problem, samt etablerar trovärdighet och tar tydligt ställning i frågor inom kompetensområdet. Du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av Katharina Frank, chef HR & Hållbarhet, på telefon 0920-26 44 04. Ansökan med personligt brev och CV skickas till personal@luleaenergi.se senast den 18 augusti 2019. Urval sker löpande.

Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Välkommen med din ansökan!