Nyheter

Chef för Luleå Energi Elnät

Tillgången till energi är helt avgörande för framtiden och energibranschen står inför avgörande möjligheter och utmaningar. Som energibolag skapar vi förutsättningar för framtiden genom den infrastruktur vi levererar och de produkter och tjänster som vi erbjuder. Nu söker vi dig som kommer att få en nyckelroll i att fortsätta utveckla vår verksamhet och elnätet i Luleå.

Vi är inne i en generationsväxling och söker en Elnätschef. Luleå Energi Elnät befinner sig i en stark utveckling och som chef för Elnät får du ansvara för en verksamhet i spännande förändring.

Du har det övergripande ansvaret för elnätsverksamheten, vilket innebär ansvar för personal, ekonomi, strategisk planering/utveckling, drift- och underhåll, utbyggnad av distributionsnätet samt investeringar på både kort och lång sikt.
I rollen som elnätschef leder du elnätsverksamhetens ledningsgrupp som består av dig och fem avdelningschefer. Du är direkt underställd Luleå Energi-koncernens vd och ingår i koncernens ledningsgrupp.

Vi söker dig som har högskoleutbildning, eller annan relevant utbildning, inom elkraft, elteknik, distributionsteknik alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskaper. Du har flera års yrkeserfarenhet från ledande befattning, gärna inom elnäts-, infrastruktur-, eller entreprenörsbranschen. Det är meriterade om du har erfarenhet av att leda andra chefer.

Du leder med stabilitet, engagemang och trygghet samt är en god kommunikatör som har förmågan att utveckla medarbetare och verksamhet. För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen tar du ditt arbete och din prestation på allvar. Du har förmågan att tänka och beakta energisystemet som en helhet och du har insikt i energibranschen nuvarande och framtida utmaningar. Du förstår verksamhetshetsstrategier och sätter prioritet på att uppnå mål och få arbetet utfört på ett strukturerat sätt. Du utvecklar effektiva och genomförbara lösningar på frågeställningar och problem, samt driver initiativ inom ramarna för arbetet.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av Luleå Energi-koncernens vd Anneli Sjömark på telefon 070-227 07 21. Ansökan med personligt brev och CV skickas till personal@luleaenergi.se senast den 24 februari 2019.

Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Välkommen med din ansökan!