Nyheter

Driftsingenjör till Regionnät

Luleå Energi Elnät AB söker en Driftsingenjör till gruppen Regionnät.

Som driftsingenjör hanterar du driftsfrågor i allmänhet. Det kan vara drifts- och avbrottsplanering, driftstörningar, elkvalitéfrågor och övervakning av elnät. Du arbetar med att ta emot arbetsbegäran, avbrottsplanerar, ansvarar för upprättande av driftorder och skriftliga förebilder. Du gör även nätberäkningar och utreder driftstörningar.
I rollen som driftingenjör verkar du som ett stöd till våra Eldriftledare när de gör kopplingar i elnätet. Att vara en del av beredskapsgrupp kan komma att ingå.

Du kommer ingå i en grupp som har drift- och underhållsansvar för Luleå Energis regionnät (130 – 40 kV) inklusive fördelningsstationer. Tillsammans med dina kollegor löser du gruppens uppgifter och medverkar till att nå uppsatta mål.

Som person är du strukturerad, analytisk, öppen och har en god kommunikationsförmåga. Du verkar för att utveckla och upprätthålla ett gott samarbetsklimat inom din arbetsgrupp likväl som mot övriga avdelningar.

Sökande bör ha en teoretisk bakgrund motsvarade högskoleingenjör med inriktning mot elkraft eller el/automation. Du kan också ha en gymnasieutbildning inom el kombinerad med erfarenhet av elnät, kompletterad med kurser i elnätsberäkning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av eldistribution och har arbetat med drift- och underhållsfrågor.
Ytterligare information om tjänsten lämnas av Chef för Drift och Underhåll Regionnät, Sture Bergman, telefon 0920-26 44 71.

Ansökan med personligt brev och cv skickas till personal@luleaenergi.se senast den 25 mars 2018.
Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Välkommen med din ansökan!