Nyheter

Redovisningsspecialist

Energibranschen är en spännande och händelserik bransch som står inför många intressanta utmaningar. Vår verksamhet spänner över stora områden och vi står för några av samhällets viktigaste infrastrukturer och för en affärsmässig samhällsnytta med ansvar för hållbarhet.

Ekonomiavdelningen ansvarar för den ekonomiska uppföljningen i koncernen, säkerställer den interna kontrollen och utvecklar den ekonomiska styrningen.
Nu söker vi en ansvarstagande och lösningsorienterad resurs som brinner för redovisning och som ytterligare kan utveckla helheten från redovisning till bokslut. Rollen ger dig också möjligheter att påverka och jobba nära våra verksamheter med mycket kvalificerade redovisningsfrågor. Som redovisningsspecialist ingår du i koncernens ekonomiavdelning, arbetar tillsammans med controller och ekonomer och du rapporterar till ekonomichefen.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår:

  • Upprättande av budget, månadsrapporter, delårsbokslut och årsbokslut
  • Löpande redovisning
  • Skatt- och momsdeklarationer
  • Ekonomiska analyser
  • Genomföra utredningar samt följa upp förbättringar inom redovisning och rapportering
  • Bidra till hög kvalitet inom internkontroll

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi och har en gedigen erfarenhet från operativt redovisningsarbete i medelstora eller stora bolag. Du är van att hantera och snabbt sätta dig in i olika system och dina kunskaper i Excel är mycket goda. Du strävar alltid efter att hålla dig uppdaterad och ha en djup förståelse inom redovisnings- och ekonomifrågor.

För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen är du prestigelös och biter i det som behöver göras, du tar egna initiativ, drivs av nyfikenhet och viljan att förstå/se helhelheten av ditt arbete. Du har en hög energinivå och öppenhet för förändring. Det är ordning och reda i ditt arbete, du levererar i tid och har en stark servicekänsla för både interna och externa kunder.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av ekonomichef Vidar Langås på telefon 0920-26 44 54. Ansökan med personligt brev och CV skickas till personal@luleaenergi.se senast den 18 februari 2018.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga representanter når du via företagets växel 0920-26 44 00. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att söka. Alla briljanta människor som vill vara med och stärka vårt varumärke vill vi ha, oavsett vem du är eller varifrån du kommer.