Nyheter

Sökes: Ekonom med controllerinriktning

Ekonomiavdelningen ansvarar för den ekonomiska uppföljningen i koncernen, säkerställer den interna kontrollen och utvecklar den ekonomiska styrningen. Vi söker nu en resurs som vill förstärka vårt lag.

Du är delaktig i budget, prognoser, bokslut och månadsrapporteringar samt viss löpande ekonomiadministration. Arbetet sker i nära kontakt med verksamhetens chefer där din roll ger stöd i ekonomiska beslut. Tjänsten innebär att du arbetar självständigt med analyser och nyckeltal samt aktivt bidrar till att utveckla den ekonomiska uppföljningen i koncernen. Tjänsten innebär vidare att du arbetar med kalkyler och utredningar. Tillsammans med övriga kollegor medverkar du i olika projekt.

Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning på lägst högskolenivå med inriktning ekonomistyrning, finans, redovisning eller motsvarande, samt minst tre års dokumenterad erfarenhet av liknande arbete. Du har en väl utvecklad analytisk förmåga och har lätt för att se samband och dra relevanta slutsatser. Du är noggrann och strukturerad som person. Du är driven, resultatorienterad samt har en väl utvecklad förmåga att kommunicera ekonomiska resultat till verksamheten på ett pedagogiskt sätt.

Mer information om tjänsten lämnas av ekonomichef Vidar Langås på telefon 0920-26 44 54.

Din ansökan med personligt brev och CV vill vi ha senast den 31 oktober 2014 via mejl: personal@luleaenergi.se.

Fackliga företrädare når du via företagets växel, telefon 0920-26 44 00.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.