Nyheter

Siteansvarig till Lunet AB

Vårt samhälle präglas i allt högre grad av tjänsteproduktion där vi är precis i början av en jättelik omvandling från ett industrisamhälle till ett digitalt sådant. Digitaliseringen klassificeras numera som den fjärde industriella revolutionen och kommer omvälva det sätt som vi lever och arbetar på. Internet of Things, Virtual Reality, Gamification kommer i allt högre grad prägla det sätt vi producerar varor och tjänster samt tillhandahåller kostnadseffektiv och högklassig vård, skola och omsorg. Lunets uppdrag är att skapa förutsättningarna för digitaliseringen av Luleå genom att tillhandhålla infrastruktur, plattform och tjänster för Luleå-regionens tillväxt som samhälle och som nav inom digitaliseringens näringar.

Avdelning Drift och teknik är den del av Lunet som bygger, driver och underhåller den aktiva utrustningen i Lunets nät. Detta i form av transmissionsutrustning, server och drift av våra siter. Vi söker nu en tekniker som ansvarar för drift och säkerhet av våra siter/teknikhus. Du kommer bland annat att ansvara för den långsiktiga utvecklingen för att se till att våra siter uppfyller de krav som ställs idag och i framtiden.

Du gillar vardagens alla kontakter med såväl kollegor, kunder och externa partners som entreprenörer och installatörer. Du skapar samarbete med personer på alla nivåer och strävar efter att etablera trovärdighet och förtroende. Du utvecklar effektiva och genomförbara lösningar på problem. Nyckelord för dig är resultat, kvalitet, säkerhet och nöjda kunder. All vår personal är delaktiga i utvecklingen av företaget samt våra produkter för våra kunders bästa. Beredskapstjänstgöring kan bli aktuellt.

Vi vill att du har minst gymnasieutbildning, med inriktning inom el och tele och/eller styr och regler eller motsvarande kunskaper. Du skall ha god datorvana, och goda grundkunskaper inom datakommunikation/TCP/IP. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Vi tror att du har jobbat ett antal år i fält med erfarenhet från installation och drift av anläggningar inom el, tele eller styr och regler. Erfarenhet av arbete med projektering, planering och beställning av drift och underhåll på anläggningar/fastigheter ses som meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och B-körkort erfordras.

Vilka är vi på Lunet?

Vi är "Lokala, trygga och nyskapande". Det är vi på Lunet som bygger fibernätet i Luleå, en framtids- och driftsäker internetinfrastruktur med höga hastigheter för kommunens alla företag och invånare. Nätet byggs med ledande och framtidssäker teknik i alla delar ända fram till din bostad eller verksamhet. Vi samarbetar i nära relation med våra ägare Luleå kommun, Luleå Energi och Lulebo. Vi är nära våra partners tjänsteleverantörerna och våra kunder, små som stora. I ett starkt nätverk med våra branschkollegor i Norr- och Västerbotten ser vi tillsammans till att regionerna utvecklas inom området. Lunet är ett intressebolag och ägs till lika delar av Luleå Energi och Lulebo. Vi är 19 anställda och omsätter ca 70 mkr årligen.

Är du intresserad av att anta denna spännande utmaning? Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Stefan Johansson 070 256 44 59. Varmt välkommen med din ansökan med personligt brev och CV sänds senast den 19:e augusti 2018 till personal@luleaenergi.se.Ansökningsperioden förlängs med anledning av att vi befinner oss i sommar- och semestertider.

Lunet värdesätter kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etniskt och kulturell mångfald. Lunet har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.