Nyheter

Sökes: Trainee till Elnät

Luleå Energi Elnät AB satsar årligen drygt 80 miljoner i vårt elnät. Under kommande år fortsätter vi att stärka och vädersäkra vårt elnät. Vi gräver ner markkabel och isolerar luftledningar, breddar ledningsgator och bygger nya anläggningar med modern övervakningsteknik. Vår ambition är att ha låga avgifter och samtidigt hålla en hög leveranssäkerhet. Allt för att trygga och säkra framtida elleveranser från Luleå Energi.

Som Trainee hos Luleå Energi Elnät får du får du en bra inskolning till en framtida ingenjörsbefattning inom någon del av vår verksamhet.

Du kommer att erbjudas specifika utbildningar, men också att få prova på att arbeta hos olika verksamhetsdelar inom bolaget under den 10 månaders period som programmet omfattar.

Du kommer bland annat få arbeta med nätplanering och beredning, nätberäkningar och felbortkoppling, drift- och avbrottsplanering samt delta i arbete med kopplingar i nät från kontrollrum.

Du kommer att få inblick i vår underhållsplanering och hur vi prioriterar åtgärder i vårt nät. Du kommer att få lära känna vår organisation och de olika funktioner som finns här och få insyn i hela koncernens verksamhet.

Målet med programmet är att ge en bra start på ett yrkesliv som elkraftingenjör på Luleå Energi. Att få en bra helhetsbild och kunna hitta arbetsuppgifter som efterfrågas av företaget och där den egna kompetensen kommer till sin rätt.

Du som söker bör ha en teoretisk bakgrund som högskoleingenjör med inriktning mot elkraft eller el/automation. Du har nyligen tagit examen och befinner dig i början på din yrkeskarriär.

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är strukturerad och analytisk som gärna har ett långsiktigt perspektiv på det du gör. Du bör vara bra på att kommunicera samt har förmåga att dela med dig och lära ut dina kunskaper.

Sista ansökningsdag: 30 mars 2017
Programstart: Prel. 1 augusti 2017 eller vid överenskommelse.

Din ansökan med personligt brev och meritförteckning/CV skickas via e-post till personal@luleaenergi.se. Mer information lämnas av avdelningschef Drift och Underhåll Christer Holmberg på telefon 070-406 44 90.

Luleå Energi värdesätter kvalitéer som en jämn ålders och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Fackliga företrädare när du via företagets växel. 0920-26 44 00.