Nyheter

Välorienterad NIS/GIS-ingenjör

Luleå Energi har ett viktigt samhällsuppdrag att underhålla och utveckla infrastruktur, samt bidra till långsiktig samhällsplanering för framtiden. Vår strategi är också att hålla stort kundfokus och hög leveranssäkerhet till våra kunder. Krav på förbättrad prestanda och driftsäkerhet är en konsekvens av att allt fler samhällsviktiga funktioner blir digitala och påverkas allvarligt i händelse av driftstörningar. Även allt fler nyttofunktioner som molntjänster, sakernas internet och smarta hem ställer högre krav på tillgänglighet och driftsäkerhet. Välkommen till en bred roll i en spännande bransch!

Luleå Energi Elnät AB söker en drivande NIS/GIS ingenjör med stort engagemang för ny teknik och förmåga att driva projekt.

Du kommer att ansvara för vårt nätinformationssystem som också är organisationens verksamhetssystem. Du kommer att arbeta med projektledning, databasunderhåll, uppdatering, implementering och integrationer mot andra system. Bolaget har digitaliserat stora delar av verksamheten och du blir en nyckelperson att fortsätta driva utvecklingen inom området.

Du har högskoleutbildning som GIS-ingenjör, systemvetare eller annan relevant utbildning/erfarenhet, som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper inom geografisk informationsförvaltning samt erfarenhet inom området. Du har bred kunskap om olika IT system och hur databaser fungerar och är uppbyggda. Meriterande är om du har erfarenhet från elkraftsbranschen alternativt annan infrastrukturbyggare.

Du tycker om problemlösning och söker nya perspektiv och tar initiativ till idéer för utveckling. Du är strukturerad, noggrann och planerar ditt arbete både på lång och kort sikt. Du är kommunikativ och samarbetar bra på alla nivåer inom en organisation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Ytterligare information om tjänsten lämnas av avdelningschef Folke Enevi, telefon 070-595 44 63. Ansökan med personligt brev och CV sänds senast den 31 maj 2018 till personal@luleaenergi.se

Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Välkommen med din ansökan!