Nyheter

Är du en framsynt nätstrateg som vill följa med på Luleå Energis resa?

Tillgången till energi är avgörande för framtiden och energibranschen står inför spännande möjligheter och utmaningar. Nu har du möjlighet att följa med på vår förändringsresa. Luleå Energi är en av de viktigaste lokala infrastrukturbyggarna med stora möjligheter att göra skillnad.

Luleå Energi Elnät transporterar el i vårt nät till mer än 40 000 kunder främst inom Luleå kommun. I takt med att människors behov förändras, blir elen allt viktigare. Mer elektronik kopplas in, fler tjänster för energistyrning utvecklas, många vill producera egen förnybar el och utvecklingen mot eldrivna fordon ökar. Vi på Luleå Energi har ett viktigt samhällsuppdrag i att driva, underhålla och utveckla infrastrukturen och därmed bidra till en långsiktigt hållbar framtid.

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats där du får stor möjlighet att påverka och anpassa Luleås elnät för kommande generationer, samtidigt som du får utveckla dig själv.

Som nätstrateg arbetar du med långsiktiga investeringsplaner för att säkra ett robust och framtidssäkert elnät. Du skapar insikt i omvärldsfaktorer genom dialog med myndigheter, kommun, kunder och andra intressenter för att anpassa elnätet till kommande behov. Laddinfrastruktur, sol- och vindkraftsanläggningar och smarta elnät är bara några av vägarna som leder framåt.

Vi är mycket stolta över vår verksamhet och du kommer att vara med i hela processen, från att se långsiktigt på hela elnätet till projektering och budgetarbete. Din roll innebär även att söka strategiska lösningar för nätanslutningar av framförallt medelstora- och större kunder.

Din profil

Vi söker i första hand dig som har en gedigen elkraftserfarenhet av nätplanering inom eldistribution och gärna en akademisk utbildning med elkraftsinriktning eller liknande.

Du uppskattas av kunder och kollegor eftersom du har en förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt sätt, god samarbetsförmåga och är lyhörd. Du drivs av att utveckla verksamheten genom nytänkande och innovation och du kommer att lyckas för att du är både strategisk och operativ i ditt dagliga arbete.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av avdelningschef Investering Karl Drugge, mobil 070-546 38 42 och Elnätschef Tommy Haapala, mobil 070-695 56 74. Ansökan med personligt brev och CV skickas till personal@luleaenergi.se. Är du intresserad av att anta denna spännande utmaning? Vänta i så fall inte med att söka. Urval och intervjuer sker löpande.

Fackliga företrädare når du via företagets växel: 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Fackliga företrädare när du via telefon 0920-26 44 00.

Hållbarhet driver vår affär

Tillgången till energi är avgörande för framtiden. Luleå Energis vision är att vara en drivkraft för kund och samhälle, vilket innebär att jobba med ansvarsfulla och långsiktiga affärer för både kund- och samhällsnytta. På så vis säkrar vi vår verksamhet för framtiden, samtidigt som vi bidrar till en omsorgsfull utveckling. Det tycker vi är hållbart.

Vi medarbetare är Luleå Energi

Vi lever med våra värderingar Nära, Attraktiv och Trygg. Vi bygger förutsättningar för fina resultat genom samtal och goda relationer. Friskvård och hälsa är en självklar del av arbetslivet. Vårt kontor har mottagit det åtråvärda priset Miljöbyggnad Guld, en miljö som ger oss kreativa förutsättningar. Vi har under de senaste åren kontinuerligt förstärkt vårt team med både erfarna och nyutexaminerade medarbetare. Luleå Energi värdesätter en god ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald.