Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning

Drift- och underhållsledare till Luleå Energi Elnät AB

Luleå Energi är navet i den stora energiomställning som sker i regionen. Tillsammans tar vi fram hållbara lösningar för Luleå, våra kunder och de företag som verkar här. Och när Luleå Energi Elnät AB nu ger sig ut på en spännande resa söker vi en kollega med elteknisk erfarenhet som vill axla en viktig, central roll i utvecklingen av verksamheten, samtidigt som du tar över rollen från Robert Bergstedt som går in som gruppchef. Är det du?

Luleå Energi Rekryteringar Liggande

Om tjänsten

Nu söker vi en drift- och underhållsledare till Drift & Förvaltning Lokalnät på Luleå Energi Elnät AB. Inom gruppen är vi 13 medarbetare som ansvarar för drift och underhåll av vårt lokalnät, omfattande spänningsnivåerna 0,4-20kV. Vår avdelning är under utveckling och vi hoppas att just du vill vara med på vår resa. Våra högst prioriterade utvecklingsområden är arbetsmiljö och säkerhet, följt av ny teknik och digitalisering.

Rekryterande chef, Robert Bergstedt berättar:

– Då jag nu tar klivet in i rollen som chef för verksamheten, hoppas vi att just du vill bli min efterträdare i rollen som drift- & underhållsledare. Likväl som arbetsplatsen är även rollen under utveckling, där du kommer få möjlighet att påverka utformning, samt tillsammans med mig och våra medarbetare delta i vår fortsätta utvecklingsresa.

– Jag söker dig som trivs i en central roll, att agera spindeln i nätet, med många kontaktytor både internt och externt. Du räds inte nytänkande, och är ett föredöme när det kommer till säkerhetsarbete. Med engagemang och framåtanda tar du dig an uppdraget att tillsammans med dina medarbetare utveckla metoder och arbetssätt för att skapa en säkrare vardag.

Du leder, planerar och samordnar den dagliga verksamheten med förebyggande och avhjälpande underhåll, nätanslutningar och mindre projekt, samt uppföljning av utfört arbete.

Du innehar ESA-rollen eldriftledare och arbetar även med ärenderapportering, avbrottsplanering och riskhantering. Beredskapstjänstgöring ingår i rollen, på sikt eller från start beroende på bakgrund och erfarenhet.

Utbildning

Du har en elteknisk gymnasieutbildning, gärna som elektriker eller motsvarande yrkesutbildning. Meriterande är erfarenhet av att planera och organisera i en roll som till exempel underhållsledare, planerare, ledande montör samt erfarenhet av att arbeta med elkraft, felavhjälpning och underhåll av elnät.

Du behöver ha en god allmän datavana och goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. B-körkort är ett krav och BE-körkort meriterande.

Kvalifikationer och egenskaper

För att trivas hos oss är det viktigt att du har förmågan att utveckla effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem. Du kan integrera kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden och kommunicerar tydligt din planering till andra berörda. I det sociala samspelet är det du som skapar samarbete med personer på olika nivåer i organisationer och tar aktivt kontakt med andra för att bygga och stärka relationer.

Inom Energi-koncernen är säkerheten alltid i fokus, vilket innebär att det är viktigt att du i alla moment har det som självklar del i arbetet.

Kontaktuppgifter

Ytterligare information gällande tjänsten lämnas av rekryterande chef Robert Bergstedt på telefon 0920 26 45 15

Ansökan med personligt brev och cv sänder du senast den 20 oktober 2021 till personal@luleaenergi.se. Men rekryteringen sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Sök nu

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Luleå Energi-koncernen eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.