Gå till navigering Gå till innehåll

Supportformulär

Är du redan kund hos oss? Behöver du hjälp med installerade solceller, laddbox eller ditt elhandelsavtal?

Till formuläret

Vanliga frågor

Det går hur bra som helst oavsett var du flyttar i Sverige. Kontakta oss bara före inflyttningsdagen. Regelverket säger att vi ska meddela din nya nätägare (om du flyttar till ett nytt nätområde) att du även i fortsättningen vill vara kund hos Luleå Energi.

Elnätet är de ledningar som går hem till dig medan elhandeln är den el som du förbrukar och köper från ditt valda elhandelsbolag. 

Om du vill byta till större eller mindre mätarsäkring skall behörig elinstallatör anlitas. Vilken storlek du behöver på din säkring beror bland annat på:

  • hur energikrävande apparater du har
  • storleken på din elanvändning
  • hur din elanvändning fördelar sig över tiden

Energiskatten är något som under många år funnits i Sverige och dess storlek/summa bestäms av riksdagen. Hur mycket du ska betala i energiskatt beror på vilken sorts skatt du ska betala; normal eller reducerad där detta definieras beroende på var i landet du bor.

Läs mer

Med autogiro dras fakturabeloppet automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Ett bekvämt sätt att betala och du behöver inte vara orolig för att missa någon betalning.

Vill du betala med autogiro kan du göra en anmälan i din internetbank eller skriva ut denna blankett (pdf), fylla i den och posta/maila till oss. Alternativt kan du ringa oss så skickar vi dig en blankett.

Vi använder både fram- och baksidan av fakturapapperet för specifikationen. Tycker du att innehållet på din faktura verkar väl kortfattat, kom ihåg att även titta på baksidan.

Ofta hör kunder av sig till oss och har frågor kring energibolag som ringer för att få de att skriva på avtal hos dem istället för att fortsätta vara kund hos bland annat Luleå Energi. Bolagen kan då uppge att de har kopplingar till oss på Luleå Energi. Luleå Energi har inga sådana samarbeten. 

Vi vill därför uppmana alla våra kunder att vara försiktiga med att teckna avtal i en stressig situation och har du frågor om ditt elavtal - tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig gärna. 

Branschens varningslistor
Både Svensk handel och Konsumenternas Energimarknadsbyrå erbjuder …
Läs hela svaret här

Under våra Elavtal kan du se vilka priser som gäller just nu samt teckna ett avtal för dig eller ditt företag.

Se våra elavtal

Fossilfri el ingår i alla våra elavtal till privatkunder. Vill du välja till förnybar el så erbjuder vi VattenEl, VindEl och Bra Miljöval. Du väljer ursprungsmärkning när du tecknar avtalet med oss.