Gå till navigering Gå till innehåll

Vi hanterar framtidens utmaningar till vardags

Vi hanterar framtidens utmaningar till vardags

Med energifrågan i själva hjärtat av omställningen till ett hållbart samhälle är det en självklarhet för oss att också befinna oss i centrum. Genom samarbeten med forskning och akademi, privata bolag och andra offentliga aktörer är vi med och driver den utveckling som krävs varje dag. Vi vill att våra barn och unga ska kunna fortsätta drömma om en storslagen framtid på hemmaplan. Därför gör vi vår del för att skapa ett hållbart Luleå.

Luleå Energi Arena Hållbarhet

Vi laddar Luleå för framtiden

Fysisk aktivitet är avgörande för barn och ungas välmående. Som huvudsponsor för Luleå Energi Arena vill vi hjälpa till att sprida de spännande aktiviteter som pågår under taket, och hjälpa till fylla både arenan och staden med energi.

Upptäck Luleå Energi Arena

Den stora industriomställningen i norr skapar globala möjligheter

Energifrågan är central i debatten kring Sveriges och världens förmåga att ställa om till ett fossilfritt samhälle. När vi arbetar nära näringsliv och beslutsfattare kan vi som energibolag vara med att påverka hur vi använder energin smartare. Vi ger en inblick i industriomställningen i norr och hur vi arbetar tillsammans för att växla upp den globalt.

Läs mer om industriomställningen

Ett smart energisystem under konstant uppgradering

Kanske tänker du inte så mycket på det i vardagen? Att energisystemet som ser till att golvet i badrummet är behagligt att kliva på och att duschens strålar värmer din kropp, också är en av de viktigaste pusselbitarna när hela vår livsstil behöver förändras. Vi tänker på det desto oftare, och hur vi gemensamt kan skapa ännu smartare lösningar för en fossilfri framtid.

Läs om fossilfri framtid

HYBRIT 2025 3D Map Hd

Innovativa företag lockas av förnybar el och cirkulära system

Energifrågan är central i det gigantiska skifte som industrin står inför när vi lagrar allt mer data, har ett ökat behov av batterier och skapar nya tillverkningsprocesser för stål. När blickarna vänds mot norra Sverige tack vare våra förnybara energikällor och robusta system, så kan vi visa upp att vi tar det ett steg längre. Vårt energisystem, med samspel mellan el, fjärrvärme och fiber, står redo för nya etableringar och avancerade testsiter för att skapa en symbios mellan industri och samhälle. Gemensamt optimerar vi regionens möjligheter för hållbar tillväxt.

Resan mot ett fossilfritt Sverige

Ta del av Svante Axelsson, Nationell samordnare Fossilfritt Sverige, och vår tidigare vd Anneli Sjömarks tankar kring elbranschen väg mot fossilfrihet. 

Vindkraft
Film: Resan mot ett fossilfritt Sverige
Stolpe Skylt2

Års- och hållbarhetsredovisning

Här kan du läsa de senaste årens års- och hållbarhetsredovisningar för Luleå Energi. 

 

 

Års- och hållbarhetsredovisning