Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning

Vi söker fibertekniker

Luleå växer så det knakar! Samtidigt har den gröna industriomställningen i vår region satts i rullning. Allt detta ställer krav på ett fungerade stads- och elnät. Nu letar vi efter dig som vill vara med på resan tillsammans med oss på Luleå Energi.

Fiber 2

Vi söker nu en erfaren fibertekniker till avdelningen Fjärrkommunikation som i första hand arbetar i Lunets stadsnät men även med Luleå Energi Elnäts och koncernens övriga behov av fibertekniskt arbete. 

Om rollen

Arbetsuppgifterna innebär nybyggnation, drift och underhåll av anläggningar för fiberoptiska nät, samt felsökning och felavhjälpning. Arbetsuppgifterna är varierande och medför möjlighet att påverka och planera arbetets upplägg under dagen. Du arbetar i ett tight team med sex andra fibertekniker, en kommunikationsingenjör samt en planeringsansvarig. Arbetsuppgifterna utförs både självständigt och tillsammans med kollegor. Arbetet är en blandning mellan arbete ute i fält, hos kund, anläggningar och noder samt kontorsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en elteknisk utbildning på lägst gymnasial nivå eller motsvarande. Erfarenhet av att svetsa, mäta och installera fibernät är meriterande likväl som kunskaper inom TCP/IP, nätverk och elinstallationsarbete. Beskriv tydligt i din ansökan din erfarenhet av det vi beskriver ovan, och eventuellt andra erfarenheter som du anser är betydelsefulla för rollen.

För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen tar du ditt arbete och din prestation på allvar, sätter prioritet på att uppnå mål och få arbetet utfört på ett strukturerat och noggrant sätt. Du planerar självständigt in dina tilldelade arbetsuppgifter, lär in ny kunskap snabbt och delar med dig av information och expertis för att nå önskade resultat, både för dig själv och för gruppen.

Då arbetet innebär många kontaktytor är det viktigt att kunna skapa och upprätthålla goda relationer och samarbeten med kollegor, kunder, entreprenörer, fastighetsägare och andra medarbetare. B-körkort erfordras och BE- respektive C-körkort är meriterande. Du har god datorvana och besitter goda kunskaper i svenska, flytande både i tal och skrift.

Vill du veta mer?

Ytterligare information om tjänsten lämnas av avdelningschef Linda Månsson på mejl linda.mansson@luleaenergi.se eller via telefon 0920-26 44 02.

Ansökan

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev innan den 9 november 2021 till personal@luleaenergi.se Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan nu!

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.