Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Projektledare till Luleå Energi Elnät

2021 03 Rekrytering Projektledare A 2000X1060

Runtomkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. I den klimat- och energiomställning som pågår spelar ett robust, leveranssäkert och framtidssäkert elnät en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för en elektrifierad framtid.

Projektavdelningen inom Luleå Energi Elnät ansvarar för utförande av nya investeringsprojekt och reinvesteringsprojekt. Våra uppdrag spänner sig över allt från ny-,om och tillbyggnad av projekt. exempelvis reinvestering av ledningsnät och stationer, större anslutningsprojekt åt effektkunder, nybyggnation av ledningsnät och stationer. För utvecklingen av Luleå samråder och samarbetar vi med övriga infrastrukturägare för att skapa en tryggare och miljövänligare anslutning för nya energikrävande kunder.

Mer om rollen

Rollen innebär ansvar över projekt för ny-, om- och tillbyggnad av regionnätsstationer och ledningsbyggnationer 40-130kV. Du är ansvarig att leverera inom projektens ramar gällande säkerhet, kvalitet, ekonomi, och tid.
En av dina huvuduppgifter är kontraktsstyrning av konsulter, entreprenörer och leverantörer mot ställda mål. I varje uppdrag är dialogen med verksamheten och din förmåga att leverera mot den förväntade nyttan viktig. Detta innebär att du har en god förmåga att upprätthålla och etablera kontaktytor gentemot beställare, myndigheter, markägare och andra infrastrukturbolag. I arbetet ingår också kontinuerlig uppföljning och återrapportering av projektstatus till chef för Projekt och styrgrupp.

Tillsammans med övriga i organisationen leder du utredning, planering, upphandling, genomförande och ekonomistyrning för projekten. Du kombinerar administrativt arbete med arbete på fältet.

Utbildning och meriterande

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot El/Elkraft eller motsvarande. Yrkeserfarenhet inom energibranschen eller annan infrastruktur. Kännedom om elnätsstruktur önskas. Diplomerad inom EBR är meriterande. Då rollen innebär avtalsfrågor, upphandlingar och förhandlingar vill vi att du lyfter din erfarenhet av dessa arbetsuppgifter i din ansökan. B-körkort är ett krav.

Vem är du?

För att lyckas i rollen trivs du i att driva dina uppdrag framåt och tar personligt ansvar för goda resultat. Samarbete och relationsbyggande är en naturlig del i din vardag. I arbetet ingår teknisk problemlösning enskilt såväl som i projektform. Du kan uttrycka dig väl muntligt och skriftligt, både på svenska och engelska.

Sök nu

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Jonatan Taavo som du når på jonatan.taavo@luleaenergi.se. Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 25 april 2021 till personal@luleaenergi.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Luleå Energi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.