Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning

Egen station i Luleå för livsviktiga sjöräddare

90 procent av alla räddningsinsatser på svenska vatten utförs av Sjöräddningssällskapets frivilliga sjöräddare. Från 2021 har Luleå en egen station med två räddningsbåtar på plats, varav den ena bär namnet Rescue Luleå Energi.

Sjoraddning Artikel
Egen station i Luleå sedan 2021

2017 påbörjades verksamheten i Luleå, under ledning av och i nära samarbete med Sjöräddningssällskapet i Piteå. Från 2021 är Luleå formellt en egen station med två egna båtar, någonting som blev möjligt genom sponsring från bland annat Luleå Energi.

– Vi är grymt tacksamma för stödet vi har fått från Luleå Energi, det betyder otroligt mycket för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet. Vi märker hur vår lokala närvaro bidrar till att skapa trygghet bland båtägarna, men det har också lett till ett ökat intresse för vår insatserna vi gör, berättar Magnus Jodérus, en av Luleås lokala sjöräddare.

Värmande tacksamhet och stark vänskap

Om du frågar varför Magnus Jodérus är sjöräddare kommer svaret självklart.

– Tacksamheten du får när du hjälper någon som hamnat i tråkig, eller rent av livsfarlig situation, ger så otroligt mycket tillbaka. Känslan du har efter ett lyckat uppdrag värmer verkligen. Sen handlar det även om kamratskap. Vi är alla människor som gillar att hjälpa andra, och lära av varandra. Det gör stämningen hjärtlig och vänskapen stark.

Vi passar på att tacka Sjöräddningssällskapets samtliga cirka 2 300 frivilliga sjöräddare för den insats de gör. Och stort tack för ett fint och livsviktigt samarbete som räddar liv och skapar trygghet i vår fina skärgård!

Tillbaka

Sjoraddning Kort