Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning

Luleå Energi söker Ekonomichef

Luleå Energi har varit en del av regionens utveckling i mer än 125 år, från det att den första gatlampan tändes, till att idag vara en verksamhet som spänner över stora områden och ansvarar för några av samhällets absolut viktigaste infrastrukturer. Genom att ta vara på lokala förutsättningar levererar Luleå Energi livsnödvändig infrastruktur i form av el och värme, liksom andra produkter och tjänster som möjliggör regionens energi- och klimatomställning. När vi nu tar sikte mot de kommande 125 åren söker vi dig som vill vara med på vår resa i det ansvarsfulla uppdraget som koncernens ekonomichef. Är du den vi söker?

Ekonomichef Stor

Om tjänsten

I en tid av snabb och stor förändring i vår bransch samt region, söker vi nu en ekonomichef med förmåga att värdera affärspotential utifrån sitt kompetensområde och driva utveckling och samverkan i befintliga och nya affärer. Ekonomichefen förväntas, tillsammans med sina medarbetare, i olika sammanhang aktivt bidra till beslutsunderlag utifrån affärsmässiga och strategiska perspektiv. Ekonomichefen har ett nära samarbete med koncernledning och styrelse.

Samverkan är helt central i energiomställningen. Som ekonomichef kommer du att ha en viktig och aktiv roll i samarbete med många av våra intressenter. Gemensamma projekt med externa samarbetspartner samt frågor kopplade till våra dotterbolag och liknande kommer att vara en del av arbetet.

Du leder och utvecklar strategisk ekonomifunktionen med dess medarbetare och processer genom ett närvarande och tydligt ledarskap. Uppdraget innebär att du arbetar brett mot hela koncernens olika verksamheter och tillsammans med dina medarbetare utgör ni ett stöd för uppföljning och beslut.  Ekonomiavdelningen ansvarar för den ekonomiska uppföljningen i koncernen, säkerställer den interna kontrollen och utvecklar den ekonomiska styrningen.

Du förväntas kunna växla mellan operativa uppdrag, som att utgöra stöd vid återkommande ekonomiska processer, och det strategiska uppdraget att vara ett stöd för vd och övriga affärsområdeschefer. Du är en viktig resurs i arbetet med att utveckla lönsamhet och tillväxt och i uppdraget ingår att presentera, rapportera och diskutera koncernens finansiella utveckling mot styrelse, ägare och vid facklig samverkan.

Du ingår i koncernens ledningsgrupp och rapporterar till vd.

Den vi söker

För att lyckas i rollen är du innovativ, ser möjligheter och håller strategisk höjd i dina resonemang. Du är samtidigt metodisk och har en stark analytisk förmåga. Lika intressant som det är att se den övergripande helheten kan du fångas av siffror och detaljer. Du kommer lätt till kärnan vid problemlösning, har en hög förmåga att se samband och konsekvenser av beslut. Du är driven, och förändrings- och utvecklingsorienterad. Du har dokumenterat goda ledaregenskaper och är skicklig på att samverka och samarbeta på olika nivåer i en koncern.

Du har en högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi, eller motsvarande och med flerårig dokumenterad relevant erfarenhet för rollen. Du har arbetat med kvalificerade analyser, olika affärsmodeller, ekonomisk rapportering på hög nivå, prognostisering, investeringskalkylering och liknande samt tidigare varit chef. 

Meriterande om du har erfarenhet av förvärvsprocesser samt erfarenhet från energibranschen, infrastrukturbolag eller industri.

Befattningen som är aktuell är placerad i säkerhetsklass. Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska lagreglerade säkerhetsarbete kommer en säkerhetsprövning att genomföras på slutkandidaten.

Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att skyddsvärda tillgångar och information skyddas.

Vårt erbjudande

Då får ett av Norrbottens mest spännande ekonomichefsjobb. En koncern med starkt varumärke, som omsätter en miljard kronor, har en stark ekonomi och är med och bidrar till regionens energiomställning. Koncernen är i en fas där utveckling, ny teknik och säkerhet är högt upp på agendan.  Ekonomiavdelningen består av sex personer och de besitter en hög kompetens.

Kontaktuppgifter

Är du intresserad av att veta mer är du välkommen att kontakta vd Malin Larsson på 0920-26 45 66.

Ansökan med personligt brev och cv sänder du senast den 3 september 2021 till personal@luleaenergi.se

Sök nu

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi arbetar med löpande urval - välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 3 september.

Luleå Energi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.