Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning

Elhandlare till avdelningen Analys & Krafthandel

För 125 år sedan tändes den första elektriska gatlampan i Luleå och sedan dess har Luleå Energi varit en del av regionens utveckling. Nu tar vi sikte mot de kommande 125 åren och den omfattande energiomställning som pågår. Energibranschen står inför många spännande utmaningar där tillgång till förnybar och fossilfri el är central för klimatomställningen. Elektrifieringen av samhället och en pågående utbyggnad av den förnybara elproduktionen innebär att vi kommer att möta förändrade förutsättningar i våra inköp och i vår försäljning av el. 

En äng med solsceller i solsken

Vi söker nu ytterligare en medarbetare till avdelningen Analys & Krafthandel som med hållbarhet i fokus kan vara med att flytta fram våra positioner på en konkurrensutsatt nationell marknad.

Om rollen

Som elhandlare kommer du att få ett stort ansvar för att hantera våra elhandelsaffärer. I arbetsuppgifterna ingår att aktivt bevaka elmarknaden och andra råvarumarknader.  Du blir en nyckelperson i vår finansiella handel med elderivat, elcertifikat och ursprungsgarantier genom att fortlöpande sköta inköp och prissättning i våra kundportföljer. En viktig del i arbetet är att vara rådgivande utifrån analyser, prognoser och marknadsinformation. I rollen arbetar du nära våra säljare med affärsupplägg och kundbesök och du har kontakt med våra samarbetspartners och systemleverantörer. Vidare är du delaktig i utveckling av strategier och förvaltning av våra administrativa rutiner i elhandelsprocessen kring avtal, leverans och uppföljning.

Din utbildningsbakgrund

Vi ser att du har en högskoleutbildning som civilekonom, civilingenjör eller motsvarande som är relevant för arbetet. Meriterande är erfarenhet av liknande arbete inom energi-, råvaru- eller bank-/finanssektorn. B-körkort är ett krav.

Vem är du

Du kommer självständigt att driva ditt ansvarsområde inom teamet, vilket ställer höga krav på din handlingskraft och målmedvetenhet. Då elhandeln grundar sig på långsiktiga relationer med våra kunder krävs affärsmässighet, initiativtagande och förmåga att skapa förtroende. Som person är du noggrann, strukturerad och analytisk. Du är även en god kommunikatör i tal och skrift, särskilt i svenska, och kan förklara komplexa samband på ett pedagogiskt sätt samt är en van användare av Officepaketet och då i synnerhet Excel.

Kontaktuppgifter

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Jefferson Wells och Luleå Energi har en önskan om att alla eventuella frågor går direkt till Rekryteringskonsult Inger Sundgren på telefonnummer: 070-3774891 eller via e-post: inger.sundgren@jeffersonwells.se

Fackliga representanter når du via vår Kundservice 0920-26 44 00.

Sök nu

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi arbetar med löpande urval - välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 29 augusti.

Luleå Energi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.