Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning

Energitekniker

Klimatfrågan är större och viktigare än någonsin. På Luleå Energi ser vi till att våra kunder, privata och företag, kan göra smarta val för klimatets skull, utan att kompromissa med kvaliteten. Nu söker vi dig med stort intresse för teknik och som trivs med ett varierande arbete där du ser till att Luleås fastigheters olika värmesystem funkar. Är du den vi söker?

Energitekniker Webb

Om tjänsten

Som Energitekniker kommer du arbeta med driftoptimering av fastighetstekniska installationer. I arbetet ingår att aktivt följa upp energianvändningen och ta fram effektiveringsåtgärder så att fastigheterna minskar sin klimatpåverkan, utan att påverka prestandan. Du bidrar med tankar och idéer för teknikutveckling och underhåll. Du kommer att arbeta nära våra system- och energiingenjörer samt ha kontakt med fastighetsägare, projektledning och entreprenörer.

Arbetsuppgifter

Som energitekniker är du en specialist med överblick för fastigheters olika tekniska värmesystem. Du ser till att systemen fungerar optimalt med hänsyn till bl.a. myndighetskrav, energianvändning och fastighetsägarnas förväntningar. Installationstekniska frågor är en mycket viktig del i arbetet eftersom särskilt nyproducerade fastigheter idag har avancerade tekniska system. Arbetsuppgifter innebär också arbete och utveckling av datoriserade styr- och övervakningssystem. Tjänsten passar dig som trivs med ett varierande arbete som utförs lika delar på kontoret, som utomhus.  

För att du ska trivas och lyckas i rollen är du kunnig inom ditt yrkesområde och motiveras av problemlösning. Du är serviceinriktad och visar har ett genuint intresse för teknik, både inom det teoretiska och det praktiska ute på fält. Arbetet innebär många kontaktytor och därför söker vi en person som har god samarbetsförmåga, gillar att arbeta i projektform och som förhåller sig till andra på ett öppet och accepterande sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning. Meriterande är om du har någon typ av teknisk eftergymnasial utbildning, YH eller motsvarande med inriktning inom energi- och fastighetsteknik, eller om du har motsvarande yrkeserfarenhet. Kunskaper inom fjärrvärme, ventilation, styr- och reglerteknik ses också som meriterande.

Det krävs att du har minst 3 års yrkeserfarenhet med liknande och efterfrågade arbetsuppgifter. Du har datorvana och besitter goda kunskaper i svenska, flytande både i tal och skrift samt har B-körkort.

Vårt erbjudande

Hos oss kommer du att arbeta på en avdelning som jobbar resultatinriktat mot uppsatta mål utifrån arbetsuppgifter, ekonomi och en god arbetsmiljö. Känner du att detta passar in på dig då ser vi fram emot din ansökan. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du ska fungera väl i gruppen.

Vill du veta mer?

Mer information om tjänsten lämnas av Chef Kundteknik, Sven Olov Harila, tel: 070-692 33 19 eller via e-post: sven-olov.harila@luleaenergi.se 

Ansökan

Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 4 november 2021 till personal@luleaenergi.se

Sök nu

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Luleå Energi-koncernen eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.