Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning

Projektledare till Luleå Energi Elnät

Runtomkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. I den klimat- och energiomställning som pågår spelar ett robust, leveranssäkert och framtidssäkert elnät en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för en elektrifierad framtid.

Unsplash5

Projektavdelningen inom Luleå Energi Elnät ansvarar för utförande av nya investerings- och reinvesteringsprojekt. Våra uppdrag spänner sig över allt från ny-, om- och tillbyggnad av projekt exempelvis reinvestering av ledningsnät och stationer samt större anslutningsprojekt åt effektkunder. För utvecklingen av Luleå samråder och samarbetar vi med övriga infrastrukturägare för att skapa en tryggare och miljövänligare anslutning för nya energikrävande kunder.

Mer om rollen

Rollen innebär ansvar över projekt för ny-, om- och tillbyggnad av distributionsnätet 0,4-52kV inom Luleå kommun. Du är ansvarig att leverera inom projektens ramar gällande säkerhet, kvalitet, ekonomi, och tid.

En av dina huvuduppgifter är projektstyrning tillsammans med våra interna medarbetare, entreprenörer och leverantörer mot ställda mål. I varje uppdrag är dialogen med verksamheten och din förmåga att leverera mot den förväntade nyttan viktig. Detta innebär att du har en god förmåga att upprätthålla och etablera kontaktytor gentemot interna medarbetare, beställare, myndigheter, markägare och andra infrastrukturbolag. I arbetet ingår också kontinuerlig uppföljning och återrapportering av projektstatus till gruppchef för Projekt samt styrgrupp.

Tillsammans med övriga i organisationen leder du utredning, planering, upphandling, genomförande, avbrotts- och driftorderhantering samt ekonomistyrning för dina tilldelade projekt från avdelningens projektportfölj. Du kombinerar administrativt arbete med arbete på fältet. Beredskapstjänstgöring kan bli aktuellt för rollen.

Utbildning och meriter

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot El/Elkraft eller motsvarande samt yrkeserfarenhet inom energibranschen eller annan infrastruktur. Kännedom om elnätsstruktur önskas, exempelvis yrkeserfarenhet som distributionselektriker/ledande montör. Erfarenhet av beredning och projektering är meriterande samt kunskap inom EBR. B-körkort är ett krav.

Vem är du?

För att lyckas i rollen trivs du i att driva dina uppdrag framåt och tar personligt ansvar för goda resultat. Samarbete och relationsbyggande är en naturlig del i din vardag. I arbetet ingår teknisk problemlösning enskilt såväl som i projektform. Du kan uttrycka dig väl, både muntligt och skriftligt på svenska.

Sök nu!

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Jonatan Taavo som du når på jonatan.taavo@luleaenergi.se. Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast till 28 februari 2022 till personal@luleaenergi.se Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.