Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning

Senior projektledare

När världen ställer om till fossilfritt står energibranschen mitt i centrum. Hur vi producerar, transporterar, använder och lagrar energi på lokal nivå spelar en avgörande roll både nationellt och globalt. Genom att ta tillvara på de lokala förutsättningarna levererar Luleå Energi livsnödvändig infrastruktur i form av el och värme, liksom andra produkter och tjänster som möjliggör regionens energi- och klimatomställning. Nu söker vi en Projektledare som vill vara med på vår resa och vara en viktig kugge i att fortsätta att utveckla Luleå Energi-koncernen.

En äng med solsceller i solsken

Luleå Energis avdelning Affärsutveckling utökar och söker nu en senior Projektledare.

Vi står inför snabba förändringar i vår region i och med energiomställningen. Där är Luleå Energi med och driver projekt som är avgörande för omställningen av den hållbara staden och regionen.

Som Projektledare kommer du att leda och delta i projekt, framförallt inom affärs- och verksamhetsutveckling. Vi förväntar oss att du självständigt leder projekt där det kan finnas samarbeten både internt och externt, vilket ställer krav på en god kommunikativ förmåga.  Våra projekt varierar både i innehåll och storlek och vi vill att du arbetar systematiskt med struktur och noggrannhet. I din roll kommer du även att fungera som ett stöd för hela koncernen då det gäller din projektledningskunskap och du delar gärna med dig av dina kunskaper till andra.

Vi värderar dina personliga egenskaper högt och vi söker dig som är proaktiv och van att ta egna initiativ. Du har en hög analytisk förmåga, är kommunikativ och naturligt relationsbyggande som person. Samtidigt har du en stark drivkraft för att föra projekten framåt. Ditt mål är alltid att nå goda resultat och du har förståelsen för att det kräver både anpassningsförmåga, kommunikationsförmåga, lyhördhet och respekt för andras behov och perspektiv.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning som civilingenjör eller motsvarande utbildningsnivå relevant för arbetet. Du har mångårig erfarenhet av projektledning, gärna av projekt inom energi, teknik, bygg eller infrastruktur.

B-körkort är ett krav, samt att du uttrycker dig väl på svenska i såväl tal som skrift.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av chef för Utveckling Sofia Antonsen på sofia.antonsen@luleaenergi.se. Ansökan med personligt brev och CV skickas till personal@luleaenergi.se

Sök tjänsten

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.