Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Årets hockeycamp för tjejer i full gång

Årets hockeycamp för tjejer i full gång (1)


Från vänster: Johanna Fällman, Tilde Sjödin och Emma Nordin.

För tredje året i rad går Luleå Hockeys hockeycamp för tjejer av stapeln, de senaste två åren i samarbete med Luleå Energi. Campen, som pågår under sex dagar, har denna sommar lockat till sig 35 unga tjejer som vill utveckla sitt hockeyspelande. Utöver hockey innehåller dagarna föreläsningar och dialog om beteenden och värderingar. En satsning som föreningen tillsammans med Luleå Energi har ett tydligt och riktat fokus på.

Tränare för campen är precis som tidigare år elitseriestjärnorna Emma Nordin och Johanna Fällman som båda är mycket positiva till satsningen. Vi träffar dem på arenan mellan träningspassen.

-          Det har varit hockeycamp för tjejer nu i tre år nu, vilket visar på att det finns intresse bara det ges möjligheter. Det är ju det här man önskar, att tjejer ska få samma möjligheter till utveckling. Vi har ju tjejer här som är 16 år som snart ska börja gymnasiet, och är ju grymt kul, säger Emma.

-          Första året efter jag flyttat hem från USA, typ sommaren 2015, så var det en tjej med i sommarcampen, och resten var killar. Här står vi nu fyra år senare och har fått till två tjejgrupper som vi till och med kan dela upp efter ålder, det är riktigt roligt. Det är så kul att få ge de här tjejerna den utbildning och utmaning som vi själva saknade i den åldern. När jag var yngre fanns det ju inte någon hockeyskola bara för tjejer. Skulle man vara med på något sånt fick man bo i någon skola med en massa grabbar, och det är inte självklart att göra det när du börja bli 12-13 år. Nu finns det möjlighet att få vara en hel vecka med tjejer som vill samma sak, har samma driv och intresse, och det är sjukt kul att få vara en del av det, säger Johanna. 

En av tjejerna som är med under veckan är 14-åriga Tilde Sjödin. Hon har spelat hockey sedan hon var 4-5 år och tycker att det är fantastiskt roligt att få träna tillsammans med duktiga SDHL-spelare.

-          Det är en jätterolig camp där man utvecklar sig och lär sig en hel massa. Det är så kul att vara här med kompisar och lära känna nytt folk. När jag var här för 4 år sedan var jag ensam tjej, så det är roligt att det till i år har utvecklats till att vara två tjejgrupper, säger Tilde.