Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Driftingenjör till Bioenergi i Luleå

Annons Rekrytering Driftingenjör Bioenergi 2000X1060

Skogen har alltid spelat en avgörande roll för livet och försörjningen i norr, och även om vi känner den väl finns nya saker att utforska och ta tillvara på. Hos Bioenergi i Luleå tillverkas pellets av restprodukter från skogsindustrin. En del av Luleås unika energisystem och en viktig pusselbit i omställningen till ett fossilfritt samhälle. Nu söker vi en driftingenjör som vill vara med på vår resa och fortsätta att utveckla ett av Europas modernaste pelletsverk.

Som driftingenjör ansvarar du tillsammans med driftteknikern för den löpande driften och underhåll av produktionsanläggningen. Vi arbetar i skiftesgående team, snabbroterande 12-timmars 5-skift. Varje skiftlag ansvarar för säkerhet, drift, övervakning och problemlösning, sköter styrningen, provtagning av råvara och färdig pellets. Produktionen både styrs och övervakas med hjälp av vårt anpassade styrsystem och rollen innehåller även en löpande hantering av driftstörningar och larm som också dokumenteras.

Du kommer även att få arbeta med bland annat störningsbekämpning, produktionsuppföljning och systematiskt förbättringsarbete. Arbetet i vår produktionsanläggning ställer höga krav på flexibilitet och dina uppgifter kommer att växla mellan praktiskt arbete och strategiska frågor.

Du arbetar målinriktat i en organisation med mycket tekniskt kunnande, där noggrannhet och analytiskt tänkande uppmuntras, är bekväm i att ta eget ansvar för dina uppgifter i ditt arbete och även med att fatta snabba beslut om så krävs. Du arbetar bra med andra människor, framförallt allt så besitter du förmågan att lyssna och kommunicera på ett bra sätt.

Vi söker dig som har en slutförd gymnasial utbildning. Meriterande är om du har en eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning på el, teknik/mekanik, hydraulik eller inom processteknik.

För denna roll krävs några års arbetslivserfarenhet, gärna med liknande arbetsuppgifter inom driftövervakning, -styrning, problemlösning. Att ha vana av att snabbt skaffa en helhetsbild och förstå komplexa processtekniska samband är viktigt. Du får gärna ha arbetat inom energibranschen/energiproduktion, men det är inte ett krav. Är du genuint intresserad av processtyrning, drift- och processteknik är du kanske precis den vi söker.

Som person är du engagerad och kommunikativ. Du arbetar strukturerat och har ett naturligt intresse för teknik och detaljer. Vi sätter ett stort värde på din samarbetsförmåga, men du bör också trivas med att ha ett eget ansvar där det ibland behöver fattas snabba och avgörande beslut. Vi förutsätter att du har god datorvana och att du behärskar svenska och engelska, i tal och skrift.
B-körkort och körkort för hjullastare är meriterande.

Mer information om tjänsten lämnas av produktionschef Fredrik Nilsson 0920-264560 eller på mejl fredrik.nilsson@bioenergi.se Din ansökan med personligt brev och CV vill vi ha senast den söndag 18 april via epost till personal@luleaenergi.se. Märk mejlet med "Driftingenjör". Varmt välkommen med din ansökan!

Bioenergi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Fackliga företrädare når du via företagets växel: 0920-26 44 00.