Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

En controller som har det lilla extra

En controller som har det lilla extra (1)

  - Ekonomichef Vidar Langås berättar om tjänsten

När jag ber människor berätta vad de vet om Luleå Energi, så får jag oftast höra positiva saker. Många beskriver oss som ett lokalt, starkt, och stabilt kommunalt energibolag. Visst är jag glad för de fina omdömena, men det finns samtidigt så mycket mer som många inte känner till om oss. Visste du till exempel att när vi ska analysera vår kunddata, så handlar det om flera hundra miljoner rader? Som mest så är det till och med över en miljard. Tänk dig att få djupdyka i de siffrorna för att hitta mönster, se samband och därefter skapa både begripliga och intressanta rapporter för de som vill se en helhetsbild. Det kan vara kollegor, chefer, koncernledning, styrelse eller andra utanför vår koncern. Det här är bara ett exempel på alla de utmaningar som finns inom ekonomi- och analysområdet.

Om tjänsten

Jag söker en person som ska arbeta mycket med analys av siffror. Det kan handla om både stora och små datamängder, kortare och längre projekt. En del är enklare utredningar, men många är relativt komplicerade som det krävs uthållighet för att slutföra.

En annan viktig del i rollen är att både utveckla och ta fram ekonomiska rapporter. Det ingår även några löpande uppgifter i tjänsten, men tidsmässigt är det bara en mindre del. Det handlar främst om att ta fram månadsrapporter, samt att vara delaktig i arbetet med budget och bokslut.

Personliga egenskaper

Vad krävs då för att bli framgångsrik i den här rollen? Jag vill besvara den frågan genom att ställa några motfrågor samt visa på några viktiga egenskaper.
Är du en som blir extra motiverad när andra säger att något är svårt eller kanske till och med omöjligt? Brukar du förlora tid och rum när du fördjupar dig i en uppgift? Tycker du att resan många gånger är lika spännande som själva målet, även om det självklart ger en extra tillfredsställelse att se att du har lyckats med något? Gillar du att få fria händer att lösa en uppgift? Trivs du med att jobba självständigt och lösa uppgifter på egen hand?

Du är dessutom analytiskt lagd med förmågan att se den "stora bilden" och dra slutsatser från stora datamängder och är självklart noggrann. Siffrorna behöver ju vara korrekta för att fatta rätt beslut.

Vår vardag på ekonomiavdelningen är fylld av både stora och små projekt som behöver lösas. Därför behöver du också vara prestigelös. Men oavsett vad du gör, så handlar allt i slutändan om att du vill skapa ett fantastiskt resultat. Och att vara del av en helhet, Luleå Energis vision, syfte och mål.

Formella kvalifikationer

Jag lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, men det finns också några formella krav även om de inte är många. Du behöver ha en högskoleutbildning som civilekonom alternativt civilingenjör. Det är meriterande med några års arbetslivserfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Svenska är ett krav.

Vad vi erbjuder

Låter det som ett krävande jobb? Det är det också, och det försöker jag heller inte dölja. Det här passar inte alla, och om du är mer av en traditionell ekonomicontroller så är det här troligtvis inget jobb för dig.
Vad kan jag då erbjuda dig? Jo, en chans till en utveckling utöver det vanliga. Om du kan, vill och har ett starkt driv, så kommer jag att ge dig förutsättningarna att lösa utmaningarna. Du kommer att få stor frihet, men förstås under ansvar. Du kommer att vara en del av en avdelning på åtta personer. Den samlade kompetensen och stora erfarenheten som vi har, använder vi för att tillsammans lösa våra uppgifter. För även om vi tidvis ägnar mycket tid på egen hand för att lösa uppgifterna, så arbetar vi alltid som ett lag.

Mer information

Varmt välkommen med din ansökan med personligt brev och CV senast den 3 maj 2020 till personal@luleaenergi.se. Ytterligare information om tjänsten lämnas av Ekonomichef Vidar Langås 0920 26 44 54. Rekrytering sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.