Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Erfaren Fastighetsrättslig specialist

Erfaren Fastighetsrättslig specialist (1)

För 125 år sedan tändes den första elektriska gatlampan i Luleå och sedan dess har Luleå Energi varit en del av regionens utveckling. Nu tar vi sikte mot de kommande 125 åren och den omfattande energiomställning som pågår. Vill du vara med på vår resa? Nu söker vi en Fastighetsrättslig specialist som kan fortsätta att utveckla vårt arbete inom rättighets- och fastighetsfrågor.

Arbetsuppgifter

Vår avdelning Planering på Luleå Energi Elnät arbetar med att säkra nya tillstånd och rättigheter vilka är förutsättningar för att vi ska kunna bygga och underhålla elnätet.

I rollen som Fastighetsrättslig specialist arbetar du brett med många olika frågor, stora som små. Främst upprätta och hantera markavtal med tillhörande ersättningar. Utskick, uppföljning och därefter inskrivning av markavtal på fastigheter, samt att löpande ansöka om nya ledningsrätter och uppdatera befintliga efter genomförda projekt.

Skogshantering kan vara en del av din vardag då det handlar om att utföra/beställa värdering av skog och mark, samt beställa skogsavverkning inför kommande projekt.

Du behöver besitta kunskap och hålla dig uppdaterad i varierande juridiska frågeställningar såsom nyttjanderätter, vattenverksamhet och andra tillståndsfrågor från myndigheter. Handläggning av olika administrativa och fastighetsjuridiska frågor samt verksamhetsutveckling ingår också i arbetsuppgifterna.

Du kommer ha många kontakter såväl externt som internt. Dina externa kontakter utgörs av myndigheter, rättighetshavare, fastighetsägare och konsulter. Internt arbetar du nära dina kollegor på avdelningen och samarbetar med många övriga funktioner inom bolaget. Därför ser vi att du utåtriktad och har förmåga att arbeta effektivt både självständigt och i grupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om att hantera, utveckla och driva större utmanande frågor, är intresserad av det juridiska med regler och tillstånd samtidigt som du gärna stöttar dina kollegor i vanligt förekommande frågor. För att söka tjänsten behöver du minst ha en gymnasieutbildning men vi tror att du har en högskoleexamen. Kanske är du civilingenjör inom samhällsbyggnad, lantmätare eller motsvarande och har juridisk kunskap inom fastighetsrätt.

Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete med fastighetsrelaterade frågor och avtal. Har du kännedom om politiskt styrd organisation är det meriterande. Vi värdesätter att du är noggrann, strukturerad och resultatorienterad.

Du har också lätt att uttrycka dig professionellt i tal och skrift på svenska. Har du goda kunskaper i engelska är det meriterande. Körkort klass B är ett krav.
Ytterligare information gällande tjänsten lämnas av rekryterande chef; Fredrik Nygård, avdelning Planering, telefon 0920-26 44 81. Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 10 januari 2021 till personal@luleaenergi.se

Fackliga företrädare når du via företagets växel. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Välkommen med din ansökan!