Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Farzana och Stefan blev 10 000:e kunden

Farzana och Stefan blev 10 000:e kunden

Fjärrvärmekunder

Luleå Energi har uppnått en efterlängtad milstolpe – 10 000 fjärrvärmekunder. Den 10 000:e kunden uppmärksammades med tårta, blommor och presenter.
– Vi är ganska nyblivna Luleåbor så det här känns jätteroligt, säger Farzana Aspari.

Luleå har ett av de mest utbyggda fjärrvärmenäten i Sverige, från Sunderby sjukhus till Ripgränd på Hertsön. Stora satsningar under åren har gjort att Luleå tätort i stort sett är utbyggd till 100 procent. Den 10 000:e kunden blev paret Farzana Aspari och Stefan Lundstig som bygger nytt hus på Kronan.

– Det var självklart att vi skulle dra in fjärrvärme i huset, vi har hört så mycket gott om Luleå Energi. Det kändes tryggt helt enkelt, säger Stefan Lundstig.

Parets husbyggande har blivit försenat på grund av olika orsaker och firandet som den 10 000:e kunden kom som ett positivt avbrott i vardagen.

– Jag har aldrig längtat efter ett boende så mycket, säger Farzana Aspari.

Firandet var stort även för Luleå Energi.

– För oss var det jättestort att nå 10 000 kunder, det trodde jag aldrig på för några år sedan. Det var i mitten av 90-talet som vi beslutade att vi skulle växa på villasidan och nu har vi nästan konverterat alla bostäder med direktverkande el, säger Hans Engström, avdelningschef på Värme och Kyla.

Luleå Energi har även det lägsta fjärrvärmepriset i landet. Mycket tack vare det unika samarbetet med industrin.

– Vi har alltid haft fin respons från våra kunder på vår produkt, vilket vi är mycket glada för. Det fina energisamarbetet mellan SSAB och Luleå Energi där överskottsenergin från industrin kan nyttiggöras till fjärrvärme har gjort alla till vinnare, kunderna, miljön och parterna, säger Magnus Johansson, chef Värme och Kyla.

Sofia Fjällström