Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Första snabbladdaren i Norrbotten

Första snabbladdaren i Norrbotten

Nu går det att snabbladda el-/hybridbilen på OKQ8 Center i Luleå – den första snabbladdaren i Norrbotten. Projektet har möjliggjorts genom samarbetet mellan Luleå Energi och OK Norrbotten.

– Det känns jätteroligt att få vara först i Norrbotten, säger Staffan Magnusson, vd för OK Norrbotten.

På snabbladdningsstationen, som invigdes den 24 oktober, kan två bilar laddas samtidigt, förutsatt att de inte behöver använda samma "laddmunstycke". Beroende på bilmodell tar det cirka 10-35 minuter att snabbladda elbilen till nästan full styrka.

– Det kommer fler elbilar och allt fler personer väljer hållbara drivmedel. För oss var det självklart att följa med i utvecklingen. Vi vill ta hand om alla våra kunder, de som tankar bensin, diesel och el, säger Staffan Magnusson.

Ordföranden i Luleå Energis styrelse, Jens Lundqvist, invigde snabbladdaren tillsammans med Dan Eriksson från OK Norrbotten. Han tycker att det är glädjande att det nu tagits ett första steg på vägen för att underlätta för en fossiloberoende fordonsflotta, som är ett av EU:s direktiv.

– Vi tittar på utvecklingen och på vilken roll vi som koncern ska ta. Det här är ett steg på vägen. Det har varit jättekul att jobba tillsammans med OK Norrbotten, så de ska ha ett stort tack, säger Jens Lundqvist.

Flera lokala bilfirmor fanns med under invigningen, där intresserade besökare kunde provköra de senaste modellerna av el-/och hybridbilar.