Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

HR-generalist med inriktning kompetensutveckling

HR-generalist med inriktning kompetensutveckling (1)

HR-generalist

För 125 år sedan tändes den första elektriska gatlampan i Luleå och sedan dess har Luleå Energi varit en del av regionens utveckling. Nu tar vi sikte mot de kommande 125 åren och den omfattande energiomställning som pågår för att säkra tillgången till el, värme och andra energitjänster på ett hållbart sätt. Engagerade och kompetenta medarbetare är då en förutsättning. Vill du vara med på vår resa?

Vi söker dig som vill ta ansvaret för att stötta verksamheten i arbetet med kompetensutveckling och utbildningsfrågor. Du blir en viktig del i det strategiska arbetet med att säkerställa kompetens nu och för framtiden.
I denna roll ska du administrera, koordinera och driva utbildningsfrågor brett i koncernen. Uppdraget handlar om att säkerställa att våra medarbetare har aktuell lagstadgad utbildning inom en mängd olika områden samt att stötta verksamheterna med kompetensutveckling för anställningsbarhet och verksamhetsutveckling.

I takt med ökad digitalisering uppkommer även nya utbildningsformer och kanaler så din roll blir att säkerställa att koncernen har det mest lämpliga upplägget ur ett pedagogiskt perspektiv beroende på utbildningsinsats. Du följer upp och utvärderar olika insatser samt omvärldsbevakar utbildningsområdet och håller dig ájour med nya myndighetskrav som verksamheterna omfattas av. Kontaktytorna är många, både internt och externt. Du har kontakt med utbildningsföretag och skolor samt är synlig på olika mässor och event.

Koncernen tar ett nytt grepp inom området och det medför att du kommer att ha stor möjlighet att utforma nya arbetssätt och rutiner. Du tillhör koncernens avdelning för HR & Hållbarhet och förutom ansvarsområdet för utbildningsfrågor får du arbeta brett med HR-frågor, beroende på din kompetens och erfarenhet.

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom relevant område, det kan vara HR, pedagogik eller beteendevetenskap, alternativt att du har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Du har några års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Du har en mycket god administrativ förmåga, är strukturerad i ditt arbetssätt och är digital. Du är pedagogisk och kommunikativ samt trivs att självständigt utföra arbete men i interaktion med andra, både gentemot verksamheterna och egna avdelningen.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av Katharina Frank, chef HR & Hållbarhet, på telefon 0920-26 44 04. Ansökan med personligt brev och CV skickas till personal@luleaenergi.se senast den 10 december 2020. Urval sker löpande.

Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Välkommen med din ansökan!