Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Innovationstävling gav studenter projektanställning

Innovationstävling gav studenter projektanställning

LTU-studenter

Under våren vann studenterna Christopher Enckell och Sebastian Malm en innovationstävling, vilket ledde till att de blev erbjudna projektanställning på Luleå Energi under sommaren.
– Det känns jättekul att få utveckla vår idé, säger Christopher Enckell.

Det var under våren som LTU-studenternas projektgrupp "Fiskarna" vann den innovationstävling som hölls på Luleå Energi. Tillsammans med sina gruppmedlemmar tog Christopher och Sebastian fram ett förslag som syftar till att få unga vuxna att bättre förstå elmarknaden och vilken energianvändning som passar deras behov.

– Innovationstävlingen väckte min nyfikenhet. Det är bra att få hjälp utifrån, säger Patrik Andersson, chef Elhandel på Luleå Energi.

Efter tävlingen tog studenterna kontakt med Patrik Andersson, vilket resulterade i att de blev erbjudna en projektanställningen under sommaren för att vidareutveckla sin vinnande idé.

– Vi jobbar med en marknadsföringsstrategi riktad mot unga vuxna, för att öka förståelsen för elmarknaden, säger Sebastian Malm.

– Om man tittar på vad vi visste när vi började och vad vi vet nu så är skillnaden enorm, men det var bra att vi hade den kunskapsbristen. Vi tillhör rätt målgrupp och kan bemöta den på rätt sätt, säger Christopher Enckell.

Nu hoppas studenterna att deras projektarbete blir verklighet en vacker dag. Patrik Andersson, som fungerat som handledare/chef, är nöjd:

– Det var jättekul att ha två "oförstörda" hjärnor här. De är jätteduktiga och har inga som helst begränsningar. Att jobba med studenter är att bra sätt för att konkretisera idéer. Bristen vi känner är att vi inte alltid har tid att göra det själv.

/Sofia Fjällström