Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Justering av elnätsavgiften i Luleå 2024 

Luleå Energi Elnät höjer elnätsavgiften med 9% från och med den 1 januari 2024. Detta motsvarar ungefär 11 kr/månaden för en lägenhet och 28 kr/månaden för en villa med fjärrvärme. 

7.Snoslagning1

I takt med en ökad elektrifiering av samhället står hela energibranschen, liksom Luleå Energi Elnät, inför stora investeringar för framtiden. Den rådande ekonomiska situationen gör att kostnaderna för detta ökar där framför allt räntekostnaderna ligger på andra nivåer än tidigare. Luleå Energi Elnät strävar alltid efter att ha en förutsägbar prisutveckling vad gäller våra nätavgifter och målet är att hålla nere priserna samtidigt som vi investerar i att utveckla och förnya vårt elnät.  

- Den höjning på 9% som vi genomför från och med 1 januari 2024 är högre än normalt, mycket på grund av det ekonomiska läge vi befinner oss i. Vi är mitt i omställningen och elsystemet är centralt. Vi har redan sett hur allt fler väljer elbilar och sätter solcellsanläggningar på sina tak och vi är nu på väg in i en ny fas med omställning av den tunga industrin, elektrifiering av transporter och av samhället i stort. Det kräver satsningar i vår infrastruktur. Vår målsättning och absoluta ambition är att hålla nere kostnaderna för våra kunder i Luleå, samtidigt som vi investerar i underhåll och utveckling av vårt nät, säger Daniel Agrér, chef Luleå Energi Elnät.  

Prisjustering 2024-01-01 

  • Lägenhet 16A – ca 11 kr/månad inkl moms 
  • Villa 16A (fjärrvärmeansluten) - ca 28 kr/månad inkl moms 
  • Villa 20A (eluppvärmd) – ca 48 kr/månad inkl moms