Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Luleå Energi bidrar till kulturförändring inom hockeyn

Luleå Energi bidrar till kulturförändring inom hockeyn

Luleå Energi går nu in som en huvudpartner i Luleå Hockeys dam- och tjejsatsning. Ett särskilt fokus har lagts på att skapa en kulturförändring bland barn och unga, med ett extra stöd till unga tjejer. Luleå Hockey har en tydlig långsiktig målbild; Ishockey på lika villkor mellan tjejer och killar i en jämställd förening. Föreningen får nu ytterligare kraft och energi i denna fokuserade satsning.

Det nya samarbetsavtalet sträcker sig över tre säsonger och innebär att Luleå Hockey erhåller 900 000 kronor per säsong. Luleå Energi tar ansvar för att genomföra medvetna satsningar i lokalsamhället och för att bidra till en kulturförändring inom hockeyn är just en sådan.

Anneli Sjömark, Vd på Luleå Energi:
- Att satsa jämlikt mellan dam och herr är en självklarhet för oss, men vi vill mer än så. Att bara satsa på elit räcker heller inte utan det är helt nödvändigt att jobba med de unga. Därför har vi i samarbetet med Luleå Hockey valt att fokusera på barn och unga, med ett extra stöd till tjejer. Just nu ser vi liknande kulturförändringar på flera olika plan runt om i samhället och vi hoppas att den här satsningen kan vara en del i att skynda på den förändringen inom hockeyn.

En viktig del i föreningens arbete är att, via förebilder i Europas bästa damlag, inspirera unga tjejer att börja spela hockey. Något som vi nu ser hända i hela länet. Antalet tjejer som spelar ishockey har snabbt fördubblats. Föreningens utmaning är nu att ge alla tjejer bra förutsättningar att spela och träna. En ytterligare utmaning är att bygga upp en bra NIU- verksamhet för tjejer på gymnasieskolan. Med det nya avtal med Luleå Energi förbättras förutsättningarna avsevärt.

Stefan Enbom, Vd Luleå Hockey:
- Vi vill bygga en stark grund med många egna tjejer från länet som blir vänner till LHF och ishockey samt eventuellt framtida elitspelare i SDHL och landslaget. För att lyckas med detta så krävs ett fokuserat arbete och resurser. Det är därför fantastiskt roligt att Luleå Energi så tydligt går in och stöttar denna satsning. Vi kan också fortsätta vår resa med att ge elitspelarna i SDHL bättre förutsättningar.