Gå till navigering Gå till innehåll
 • N/A minuter läsning
 • Nyheter

Satsa på solenergi i vår

Satsa på solenergi i vår (1)

Solcellspanel

Hur vi människor producerar, transporterar och använder energi är en av de absolut viktigaste nycklarna för att samhället ska klara av många av framtidens utmaningar. Allt fler intresserar sig för åtgärder som minskar det egna klimatavtrycket, bland annat genom energieffektiviseringsåtgärder och att själv producera en del av sin egen energianvändning.

Under våren kommer vi därför, tillsammans med Luleå kommuns Energi- och Klimatrådgivare, att anordna flera kostnadsfria aktiviteter för dig som funderar på att installera solceller eller bara är intresserad av att veta mer om solenergi. Nedan kan du läsa mer och anmäla dig till de olika aktiviteterna.

 • 14 maj - Kvällsseminarium om solceller för villa-/radhusägare 
  Villa- och radhusägare och andra intresserade är välkomna till ett kvällsseminarium på temat solceller i norra Sverige med bland annat solcellsgurun Lars Andrén som informerar om det mesta du behöver veta inför en solcellsinstallation. Du får också höra Sune Mukka från Persön berätta om sin anläggning han installerade 2018.
  Läs mer om kvällsseminariet här

 • 17 maj - Frukostseminarium om solceller för större fastigheter 
  Byggaktörer, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, konsulter, arkitekter med flera bjuds in till ett spännande frukostseminarium på temat solceller på större fastigheter den 17 maj. Forskaren Anna Malou Petersson från RISE-projektet SunCold ger förslag på riktlinjer och praxis för solcellsinstallationer på större fastigheter i nordligt klimat och arkitekten Hillevi Olsson inspirerar med tankar kring arkitektur och solceller, byggnadsintegrering mm. Karl Pettersson från Riksbyggen berättar om deras solcellsinstallation på Krongårdsringen i Luleå.
  Läs mer om frukostseminariet här

 • 2 juni - Solcellssafari
  Åk med solcellsbussen och besök några av solcellsanläggningarna som finns i Luleå med omnejd, liten villa i Gammelstad, lantbruksfastighet i Persön och en villa i Bensbyn där de gjort installationen själva.
  Läs mer om solcellssafarit här