Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Seminarium: Fixa laddplats till din bostadsrättsförening

Seminarium: Fixa laddplats till din bostadsrättsförening

Allt fler intresserar sig för och köper elbilar. Det är dags att rusta sig för en växande efterfrågan. Inom kort kan ni ha en medlem som behöver ladda sin bil. Välkommen till ett seminarium om hur ni i bostadsrättsföreningen kan ordna laddplats för elfordon till er fastighet! I den här utbildningen reder vi ut hur elbilar fungerar i praktiken och hur ni praktiskt löser det med laddplatser vid er fastighet.

Lär dig mer om:

  • Laddplatser till flerbostadshus: Laddutrustning och placering. Hur kraftfull behöver laddstationen vara? Vad kostar en laddstation? Vem betalar för laddstationen? Vem betalar för strömmen? Hur mycket el använder en elbil? Hur kan man ta betalt för laddning?
  • Hur elfordon fungerar: Vilka modeller finns, laddtider, kostnad för laddning, räckvidd i kallt klimat, batteriets och bilens miljöpåverkan.
  • Trender i omvärlden: Vilka länder satsar på elbilar och laddinfrastruktur? Vilket stöd finns från Klimatklivet för att bygga egen laddstation? Hur ser laddinfrastrukturen i Luleå , Piteå och resten av landet ut? Detta och mycket mer kommer du få svar på under de två timmarna. Efter seminariet har du förutsättningar att påbörja arbetet med att fixa laddplats till er fastighet.

Föreläsare
Johan Lagrelius, delprojektledare, BioFuel Region
Jens Sperens, klimathandläggare, Länsstyrelsen i Norrbotten.
Information om Luleå Energis satstningar 

Tid: 29 januari, 18:00 – 20:00
Plats: Luleå Energi, Energigränden 1, Luleå
Anmälan: https://simplesignup.se/event/124658 eller epost till johan.lagrelius@biofuelregion.se senast 25 januari.

Du hittar inbjudan i sin helhet här.