Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Solcellsseminarium

Solcellsseminarium

Under tisdagen var det solcellsseminarium hos Luleå Energi och ungefär 100 privatpersoner var på plats för att lära sig mer om solceller och få möjlighet att få svar på sina frågor.

Seminariet var en del i det nationella insatsprojekt som Luleå kommun deltar i och som syftar till att hjälpa villaägare att installera solceller. Tillsammans med Luleå Energi och vuxenskolan bjuds därför privatpersoner in till flera olika solcellsaktiviteter under våren för att lära sig mer och få svar på sina frågor om solceller.

Under kvällen fanns bland annat solcellsentusiasten Kay Rung på plats. Kay som har en egen solcellsanläggning utanför Piteå berättade om hur solceller fungerar, varför man ska installera de och hur man går tillväga för att göra det.
- Jag installerade mina första solceller 2012 och det har fungerat jättebra. Jag tycker att det är spännande med teknik som gör skillnad för miljön och kul att kunna visa att det faktiskt fungerar med solceller även här i norr där vi bor. Jag försöker dela med mig av mina erfarenheter helt enkelt och starta diskussion kring solceller, säger Kay.

Under kvällen pratade även Luleå Energi om solcellsanläggningen på kontorsbyggnaden, om anslutning till elnätet, byte av mätare och försäljning av överskottsel och elcertifikat.

En av alla privatpersoner som var på plats var Sune från Persön som själv tänkt installera en solcellsanläggning på sin villa.
- Jag har varit intresserad av solceller i ungefär 3-4 år. Den stora anledningen är att jag tycker att tekniken kring solceller är intressant och att utvecklingen har gått framåt så pass mycket under de senaste åren, säger Sune.

Vill du veta mer om solceller och vad Luleå Energi kan hjälpa dig med är du mer än välkommen att kontakta oss via vår kundservice på e-post: kundservice@luleaenergi.se eller tel: 0920-26 44 44