Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Svenska Jämställdhetspriset 2024

Vi är många som tar ansvar för att driva jämställdhetsfrågan i Sverige. Tillsammans gör vi skillnad!

Jamstalldhet Nominering

Luleå Energi är nominerade för vårt arbete med jämställdhetsfrågor. Detta efter att vi tidigare i år prisades vi som vinnare och blev utnämnda till Sveriges mest jämställda arbetsgivare av Nyckeltalsinstitutet AB.

- Jag tror att den hårda konkurrensen om kompetens driver en jämställd utveckling i hela branschen. För att attrahera och behålla medarbetare måste du helt enkelt vara en riktigt bra arbetsgivare för alla och inte bara för vissa. Vi kommer därför fortsätta att mäta, analysera, utbilda oss och ständigt sätta upp tuffare målsättningar i vårt jämställdhetsarbete, säger Katharina Frank, Chef HR & Hållbarhet på Luleå Energi.

För Luleå Energi är jämställdhet inget tyckande. Den ska synas i allt från löner, övertid och sjuktal - till hur vi rekryterar, befordrar och utbildar våra medarbetare. Nomineringen idag av Forum Jämställdhet blir ytterligare ett kvitto att vi är på rätt väg.

- Roligt att få vara i sällskap av många framåtriktade nominerade, särskilt glädjande att få vara tillsammans med Luleå tekniska universitet, Länsstyrelsen Västerbotten och Länsstyrelsen Norrbotten samt andra aktörer som verkar i Norrbotten, säger Linn Wallo, HR-strateg Luleå Energi.