Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Uppdaterat: Stora störningar i elförsörjningen

Uppdaterat: Stora störningar i elförsörjningen

För närvarande har Luleå Energi störningar i sitt elnät. De flesta störningar beror på fallande träd på ledningar. Just nu är ca 4 500 kunder utan ström.

Fortfarande är Alvik, Hagaviken, norr om Niemisel, Dockas, delar av Brännberget, Klöverträsk och delar av Gammelstad, Rutvik och Björsbyn, delar av Råneå, Granön, Sjulsmark, Risön och Yttre skäret utan ström, helt eller delvis. Luleå Energi har extrapersonal insatt och jobbar för att så snart som möjligt få tillbaka strömmen. Vi sätter säkerheten först för våra anställda och väderleken innebär utmaningar.

Uppdatering 00:13
Ni som fortfarande tyvärr är strömlösa. Vi ber er förbereda er på att ni troligtvis kommer att vara strömlösa hela natten. Även om vi av säkerhetsksäl dragit ner på bemanningen just nu kommer vi fortsätta att arbeta hela natten. Hoppas på er förståelse.

Uppdatering 23:27
Nu under natten kommer vi att minska ner vår personalstyrka av säkerhetsskäl och återuppta arbetet imorgon bitti när det ljusnar igen vid 06.00. Vi hoppas att ni har överseende med detta. 

Uppdatering 23:12
Nu ska strömmen på Bergnäset vara tillbaka.

Uppdatering 22:01
Just nu är det många kunder som är utan ström. Vi gör vårt bästa för att åtgärda problemen så fort som möjligt men vädret gör det svårt för oss. Hoppas att ni har överseende med detta.

Uppdatering 21:10
Gammelstad ska nu vara tillbaka. Däremot är Flarken och "golfbanan" i Rutvik utan ström.

Uppdatering 20:53
Björsbyn och Rutvik ska nu ha ström.

Uppdatering 20:38:
Rödkallen är för tillfället utan ström.

Uppdatering 20:33
Sandön är för tillfället utan ström. Vi arbetar så snabbt vi kan för att åtgärda felen.

Uppdatering 19:46
För närvarande är Bensbyn utan ström.

Uppdatering: 19:43
För närvarande är delar av Bergnäset utan ström.

Uppdatering 19:35
Vi har utökat personalstyrkan ännu mer och arbetar för att åtgärda felen. För närvarande är ca 3500 kunder utan ström. Tilkommande områden utan ström är för närvarande: Persön. Vi uppdaterar informationen kontinuerligt.

Uppdatering 19:16
Störningar i Jämtön vid Vitå.