Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Vädret ställer till det i elnätet

Vädret ställer till det i elnätet

Tunga snölaster i elnätet

Under de senaste dygnen har vädret tidvis ställt till problem i elnätet längs Norr- och Västerbottenskusten. Luleås är inget undantag. Framför allt är det tung snö som fastnar på träd och ramlar på ledningar som är boven i dramat. Luleå Energi Elnät har valt att sätta in extra beredskap för att så snabbt som möjligt kunna avhjälpa eventuella störningar.
- Just nu genomför vi riktade satsningar för att ta bort snö från ledningar och träd, säger Tommy Haapala, chef Luleå Energi Elnät.

Väderleksläget har resulterat i ett antal elavbrott på många håll under den gångna helgen. Orsaken har framförallt varit tung snö som fastnat på träd och som ramlat på ledningar, och det verkar som att vädret kommer fortsätta att vara besvärligt under de närmaste dygnen.
- Vi har satt in extra personal i beredskap de närmaste dagarna för att snabbt kunna avhjälpa eventuella fel. Just nu genomför vi flertalet riktade satsningar för att ta bort snö från träd och luftledningar i hela elnätet. Parallellt med det har vi fortlöpande kontroller av snöläget och under morgondagen planerar vi besiktningsflygning med helikopter över nätet, om vädret tillåter, säger Tommy Haapala.

Om du som kund drabbas av strömavbrott går det kontinuerligt att följa läget här på luleaenergi.se. Har du mer information gällande avbrott tar vi tacksamt emot felanmälningar på telefon: 0920-26 44 00, dygnet runt.