Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Vd till Luleå Energi

Vd till Luleå Energi (1)

När världen ställer om till fossilfritt står energibranschen mitt i centrum. Hur vi producerar, transporterar, använder och lagrar energi på lokal nivå spelar en avgörande roll både nationellt och globalt. Genom att ta tillvara på de lokala förutsättningarna levererar Luleå Energi livsnödvändig infrastruktur i form av el och värme, liksom andra produkter och tjänster som möjliggör regionens energi- och klimatomställning. Nu söker vi dig som vill leda och utveckla Luleå Energi-koncernen till nästa nivå.

Om tjänsten

Luleå Energi har under flera år haft en stark tillväxt och vi söker nu en vd som tar koncernen till nästa nivå. Som vd har du ett helhetsperspektiv och ansvarar för koncernens övergripande ledning, strategiska utveckling och resultat. Det är inget en-personsarbete, utan kräver stor förmåga att samarbeta med och samordna krafter som finns för att nå koncernens vision att vara ett nav och förebild för regionens energiomställning.

För att hålla oss relevanta för våra kunder och medarbetare, är det viktigt att utveckla och leda koncernen inom bland annat hållbarhetsfrågor, affärsutveckling, digitalisering och detta i balans med att bibehålla och fortsätta stärka varumärket och vår fina organisationskultur. Intresse för samhällsfrågor och omvärldsbevakning är centralt för att kunna skapa goda förutsättningar att möta förändringar i organisation och arbetssätt.

Den vi söker

Vi söker dig som har relevant universitets-/högskoleutbildning gärna inom ekonomi, ingenjör, juridik eller liknande. Du har dokumenterad god erfarenhet av ledarskap, ledningsgruppsarbete och strategisk verksamhetsutveckling inom en större verksamhet. Vidare är det meriterande med branscherfarenhet inom energi, infrastruktur eller industri. Du har förståelse för offentlig verksamhet och dess lagar och förordningar som styr. Vi ser en fördel om du redan har viss lokal förankring och ett brett kontaktnät. Du är van att representera och trivs i rollen som offentlig person.

För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen har du ett metodiskt och systematiskt arbetssätt. Du förstår och utvecklar koncernens strategier och prioriteringar samt tillämpar affärsdrivande faktorer för att uppnå kort- och långsiktiga mål. Du söker nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och utveckling. Du etablerar trovärdighet och motiverar andra att prestera enligt hög standard genom att möjliggöra konstruktiva teamarbeten där kunskap, erfarenhet och information delas. Du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.

Vad kan Luleå Energi erbjuda dig?

Att vara vd på Luleå Energi ger dig möjligheten att påverka på både lokal och nationell nivå. Mycket händer inom energibranschen, inte minst i områden som säkerhet, klimat, ny teknik och nya kundbehov. Vi har ett samhällsviktigt uppdrag, och en stor yrkesstolthet. Hos oss finner du en medarbetarkår som besitter god erfarenhet och hög kompetens.

Du erbjuds en attraktiv tjänst i en koncern med starkt varumärke, där god organisationskultur och resultat går hand i hand.

Ansök idag

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Experis och Luleå Energi har en önskan om att alla eventuella frågor går direkt till Experis kontaktperson Inger Sundgren på telefonnummer: 070-3774891 eller via e-post: inger.sundgren@se.experis.com.

Vi arbetar med löpande urval – välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Ansök här.