Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning

Vi söker en Mättekniker

Luleå står inför en spännande framtid, med stora satsningar på grön industri och en hållbar framtid för alla som bor och verkar i vår stad och kommun. Vad har allt gemensamt? Jo, behovet av energi. Nu söker vi dig som vill ta del av utmaningarna och möjligheterna och vara med på resan tillsammans med oss på Luleå Energi. Är du vår nya mättekniker?

LEAB Product Solklart Frisbee

Som Mättekniker på avdelningen Strategi & Mätning på Luleå Energi Elnät kommer du att arbeta med underhåll och utbyggnad av mätsystemfunktionen i fält. Det kan vara ute på nätstationer, hos företag eller i privata hushåll. De arbeten som utförs handlar bland annat om felsökningar, elmätarbyten och besiktning av solcellsinstallationer.  

Tjänsten innebär även verifiering av mätsystem, elkvalitetsmätningar samt kontrollmätningar vid misstänkta strömstölder. Digital dokumentation kring detta ingår också som en arbetsuppgift.

Vi söker dig som har en Gymnasieutbildning inom elkraftteknik eller motsvarande yrkesutbildning. Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har arbetat med elmätning, elkvalité och verifiering av elmätare kategori 2 – 5. Vi förutsätter att du har B-körkort, goda kunskaper i svenska samt goda datakunskaper.

För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att ta initiativ, det vill säga att du agerar när andra tvekar, och samarbetar snarare än att konkurrera. Du behöver kunna hantera både frihet och ansvar i en kund- och resultatorienterad verksamhet.  Service och fokus på resultat är en naturlig och viktig del för dig i ditt arbete och du ser på problemlösning mer som en rolig utmaning än ett problem.

”Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas”.

Ytterligare information gällande tjänsten lämnas av rekryterande chef; Manuel Narvaez, avdelning Strategi & Mätning, telefon 0920-26 44 64. Ansökan med CV och personligt brev skickar du senast 28 februari 2022 till personal@luleaenergi.se

Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Välkommen med din ansökan!