Gå till navigering Gå till innehåll

Upptäck idrotterna under arenans tak

I Luleå Energi Arena finns det mycket att upptäcka bortom elitsporterna. Nere i källarlokalerna sjuder det av aktivitet och rörelseglädje – barn och unga som hittat sin sport, tillsammans med hängivna ledare och bra förebilder. Nu bjuder vi in dig att kika in i arenan och kanske hitta en sport som du vill prova på. Tillsammans skapar vi en arena och en stad full av liv!

Vi laddar Luleå för framtiden

I över tio år har Luleå Energi sponsrat multiarenan mitt i stan, och 2021 förlängde vi med tio år till. Det är en viktig del i vårt arbete för att bidra till en levande stad där ungdomar kan träffas och utöva sin idrott för ett hållbart liv och fritid. Därför bjuder vi nu in dig att upptäcka vad Luleå Energi Arena har att erbjuda, genom hängivna och engagerade ledare och föräldrar. Vill du prova något nytt? Kontaktuppgifter till föreningarna hittar du i listan längre ner på sidan!

Kendo

Kendo, vilket betyder “svärdets väg”, är fullkontaktsfäktning från Japan med inspiration från samurajernas svärdkonst. I Luleå Arena bedriver Bushido Luleå Budoklubb träning inom kendo, aikido och karate, för alla intresserade, gamla som nya.

Läs mer på kendo.luleabudo.se

Helikopter2 Utan Lina 755X470px

Innebandy

Sedan 1999 har IBK Luleå bedrivit innebandyträning i Luleå med fokus på glädje, gemenskap, utveckling och engagemang. I Luleå Energi Arena hittar du Flickor 12 som håller sina träningar i lokalerna.

Läs mer på www.svenskalag.se/ibkluf2007.

Skärmavbild 2022 02 02 Kl. 16.32.55

Bordtennis

I bordtennis utmanas många sinnen – koordination, koncentration, kondition. Det är också en sport där alla ska känna sig välkomna, oavsett ålder och kön. Luleå Pingis fokus är på engagemang och värme, och de håller träningar i Luleå Energi Arena.

Kontakta lulepingis@gmail.com för mer info.

Skärmavbild 2022 02 16 Kl. 15.09.36

Karate

I karate, som räknas till Japans budo, är Shotokan den största stilen med självförsvar i form av blockeringar, sparkar och slag. Sedan 1989 har Luleå Shotokan Karate Klubb bedrivit träning för barn, unga och vuxna. Idag hittar du dem i Luleå Energi Arena.

Läs mer på www.luleshotokan.se.

Karate 1920X1080 (0 00 50 02)

Boxning

I självförsvarssporten boxning värderas gemenskap, glädje och hård träning högt. I Luleå Arena hittar du Luleå Boxningsklubb Rapp där alla intresserade är välkomna, oavsett om du är ny eller gammal, vilken bakgrund eller förutsättningar du har.

Läs mer på www.facebook.com/luleaboxningsklubb.

 

Karate 1920X1080 (0 00 50 02)

Brottning

I allsidiga sporten brottning lär du dig smidighet, kroppskontroll och styrka. Men får även ta del av en stor gemenskap. I Luleå Brottarklubb finns därför plats för alla, oavsett ålder och tidig erfarenhet, och deras träningar hittar du i Luleå Arena.

Läs mer på www.lulebrottarklubb.se.

Skärmavbild 2022 02 02 Kl. 16.32.55