Gå till navigering Gå till innehåll

Vi hanterar framtidens utmaningar till vardags

Vi hanterar framtidens utmaningar till vardags

Med energifrågan i själva hjärtat av omställningen till ett hållbart samhälle är det en självklarhet för oss att också befinna oss i centrum. Genom samarbeten med forskning och akademi, privata bolag och andra offentliga aktörer är vi med och driver den utveckling som krävs varje dag. Vi vill att våra barn och unga ska kunna fortsätta drömma om en storslagen framtid på hemmaplan. Därför gör vi vår del för att skapa ett hållbart Luleå.

Stadsvy

Års- och hållbarhetsredovisning 2023

Vi blickar tillbaka på ett otroligt händelserikt år. Viktiga investeringar i vårt energisystem, nya samarbeten för fossilfria restenergier, framgångsrika rundabordssamtal som frigjort effekt, en kultur och ett jämställdhetsarbete som prisats på den nationella arenan, och mycket mer om framtidens energi och omställningen i norr. Här har du vårt 2023. Här har du Luleås Energi.

 

Års- och hållbarhetsredovisning 2023

Luleå Energi Arena Hållbarhet

Vi laddar Luleå för framtiden

Fysisk aktivitet är avgörande för barn och ungas välmående. Som huvudsponsor för Luleå Energi Arena vill vi hjälpa till att sprida de spännande aktiviteter som pågår under taket, och hjälpa till fylla både arenan och staden med energi.

Upptäck Luleå Energi Arena

Den stora industriomställningen i norr skapar globala möjligheter

Energifrågan är central i debatten kring Sveriges och världens förmåga att ställa om till ett fossilfritt samhälle. När vi arbetar nära näringsliv och beslutsfattare kan vi som energibolag vara med att påverka hur vi använder energin smartare. Vi ger en inblick i industriomställningen i norr och hur vi arbetar tillsammans för att växla upp den globalt.

Läs mer om industriomställningen

Ett smart energisystem under konstant uppgradering

Kanske tänker du inte så mycket på det i vardagen? Att energisystemet som ser till att golvet i badrummet är behagligt att kliva på och att duschens strålar värmer din kropp, också är en av de viktigaste pusselbitarna när hela vår livsstil behöver förändras. Vi tänker på det desto oftare, och hur vi gemensamt kan skapa ännu smartare lösningar för en fossilfri framtid.

Läs om fossilfri framtid

Framtidens Energi

Framtidens energi

Just nu pågår resan mot ett fossilfritt energisystem, och hela staden behöver ställa om. Utforska dagens smarta lösningar och titta runt hörnet på hur vi kan lösa utmaningarna framåt i den här interaktiva världen.

Upplevs bäst på en dator.

Till Framtidens energi

Resan mot ett fossilfritt Sverige

Ta del av Svante Axelsson, Nationell samordnare Fossilfritt Sverige, och vår tidigare vd Anneli Sjömarks tankar kring elbranschen väg mot fossilfrihet. 

Vindkraft
Film: Resan mot ett fossilfritt Sverige