Gå till navigering Gå till innehåll

Laddbox

Här har vi samlat de vanligaste frågorna kring laddboxar. Hittar du inte svar på din fråga är du alltid välkommen att kontakta oss via telefon, e-post eller chatt. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på denna sida.

Det beror på vilken laddbox du har, vilken bil du har och vilka förutsättningar som finns i fastigheten. I hemmet laddar man vanligtvis mellan en till tre mil per timme. 

Vanligtvis räcker det med att förse laddboxen med dynamisk lastbalansering, men om du redan innan installation har problem med att din huvudsäkring löser ut bör du kontakta oss för rådgivning.  

Det är en funktion som gör att laddboxens laddstyrka justeras med automatik efter husets momentana elanvändning. Det gör att laddningen inte riskerar att överbelasta huvudsäkringen. I laddboxen som ingår i vårat standarderbjudande kan du göra inställningar för att antingen begränsa laddstyrkan och/eller schemalägga laddningen till tider på dygnet då elanvändningen är lägre i huset. För ett helt bekymmersfritt och optimalt användande av laddboxen rekommenderar vi dynamisk lastbalansering. 

Det bör du inte göra: tänk nödfall motsvarande reservdunk med bensin. Vi avråder från regelbunden laddning i vanliga vägg- och motorvärmaruttag. Uttagen är inte dimensionerade för elbilsladdning. Läs mer om säker laddning på elsäkerhetsverkets hemsida.

Cirka två veckor. Elektrikern kontaktar dig inom kort efter lagd beställning och bokar en tid som passar er båda.

20220902: Just nu har vi något längre leveranstider än normalt, ca två månader.

Ja, det finns möjlighet till 50 % avdrag på kostnaden för material och arbete. Avdraget gör vi redan på fakturan till dig. Läs på Skatteverkets hemsida om du är berättigad stödet.